|

Görme engellilere istihdam kapısı

Zirve Üniversitesi başlattığı çalışmayla görme engellilere 1 yıl ingilizce dil eğitimi verecek. Bunun neticesinde görme engelliler istihdam edilecek.

Cihan
00:00 - 9/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 17:46 - 9/09/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Görme engellilere istihdam kapısı
Görme engellilere istihdam kapısı

Zirve Üniversitesi, 'Bir Dil, İkinci Hayat' projesiyle Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı''nın (SODES) desteğiyle 1 yıl boyunca görme engellilere İngilizce eğitim imkanı sunacak. Engelli vatandaşların topluma kazandırılması ve görme engellilere iş imkanı sağlamak için geliştirilen projede görme engelli vatandaşlara uygulamalı İngilizce eğitim verilecek.

Zirve Üniversitesi Bir Dil, İkinci Hayat Projesi ile okul çağındaki öğrencilere derslerinde destek olmak, İngilizce bölümlere girmelerini sağlamak, aynı zamanda iş arayan görme engellilere de temel konuşma İngilizcesi eğitimi vererek istihdam sağlamayı hedefliyor. Alanında uzman akademisyenler ile öğrencilerin ders içeriklerine ulaşmaları için tablet bilgisayar imkanı sunularak dersleri İngilizce içerikleri dinleyebilmeleri sağlanacak. Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi ve Projenin Koordinatörü Mustafa Büyükçelebi, projenin bölgedeki görme engelli öğrenciler için motivasyon kaynağı olmasını hedeflediklerini belirterek, projenin ülke çapında örnek teşkil ederek özürlü eğitiminde yenilikçi yaklaşımların oluşmasına destek vermek istediklerini söyledi.

11 yıl önce
default-profile-img