|

İstanbul'un en büyük şiir okuma yarışması

Büyük Çamlıca Koleji'nin bu yıl 5.sini düzenlediği İstanbul Şiir okuyor şiir okuma yarışması İstanbul çapında okullar arasında gerçekleşen en büyük şiir okuma yarışmasıdır.

00:00 - 3/03/2011 Perşembe
Güncelleme: 14:34 - 3/03/2011 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'un en büyük şiir okuma yarışması
İstanbul'un en büyük şiir okuma yarışması

Yarışma düzenlendiği ilk yıldan itibaren İstanbul çapında farklı bir çok bölgeden katılımcılarla giderek büyümüştür.


İstanbul çapında tüm özel&resmi ilköğretim okullarının katılımına açık olarak düzenlediği şiir okuma yarışması “İstanbul Şiir Okuyor–5” e farklı birçok bölgeden; Tuzla'dan Eyüp'e, Kartal'dan Gaziosmanpaşa'ya, Maltepe'den Beşiktaş'a, Pendik'ten Bayrampaşa'ya, Üsküdar'dan Sarıyer'e, Ümraniye'den Kâğıthane'ye, Kadıköy'den Esenlere, Beykoz'dan Beyoğlu'na kadar toplam 33 ilçeden 231 okulun katılımı sağlanmıştır.


Yarışmanın 24 ve 25 Ocak tarihinde okulumuzda yapılan ön elemelerinde, jüriden en yüksek puanı alan 15 okul finalde yarışmaya hak kazanmıştı. Ve büyük yarışmanın finali 26 Ocak Çarşamba günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti. Bugün büyük finalde yarışan 15 okuldan 5' i değerli jüri üyelerinin puanlamalarıyla dereceye girdiler.


Büyük Çamlıca Koleji'nin Bu yarışmayı düzenlemekteki amacı; çocukları sınav koşturmacısından az da olsa uzaklaştırabilmek, onlara sanatı ve şiiri sevdirebilmek. İstenilen; şiiri İstanbul'un gündemine sokarak okullar arasındaki birliğin ve kardeşliğin gelişmesi. Hedefleri; yarışmayı ülke çapında düzenlemek ve farklı birçok ilden yarışmaya katılımı sağlamak, şiiri sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin gündemine sokabilmek.

13 yıl önce