|

Lisede e-kayıt zamanı

2008-2009 öğretim yılında tüm illerde sınavla öğrenci alan liseler dışındaki tüm liselere kayıtlar dün başladı. İnternet üzerinden Türkiye genelinde gerçekleştirilecek kayıtlar 29 Ağustos'a kadar sürecek

00:00 - 2/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:51 - 2/08/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Lisede e-kayıt zamanı
Lisede e-kayıt zamanı

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına kayıtlar dün başladı. Ortaöğretimde geçen yıl 16 ilde pilot uygulama olarak başlatılan "e-kayıt" sistemi, bu yıl Türkiye geneline yaygınlaştırılıyor. Türkiye'deki sınavla öğrenci alan liseler dışındaki tüm liselere kayıtlar internet üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrenci kayıtları için başvurular, genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 1-29 Ağustos 2008 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.

Okul müdürlükleri, kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, diploma notları ve adres bilgilerini e-okul sisteminden TC Kimlik Numarası ve ilköğretim öğrenci numarası ile girerek kontrol edecek. Genel liselere aday kayıt işlemleri genel lise müdürlüklerince, meslek lisesi aday kayıt işlemleri ise meslek lisesi müdürlüklerince yapılacak. Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi esas alınacak. Meslek liselerine kayıtlarda ise bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihinde bulunulacak. Adaylar hem genel liseye hem de meslek lisesine kayıt yaptıramayacak.

BAŞVURULAR FAZLA OLURSA

Aday başvurularının ayrılan kontenjandan fazla olması halinde meslek liselerine yerleştirme işlemleri, ilköğretim diploma notu, eşitlik halinde önceliği, yine de eşitlik halinde yaş küçük olan adaya öncelik verilmek suretiyle yapılacak.

Genel liselere yerleştirme işlemleri, ilköğretim diploma notu ve yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilmek suretiyle aday kaydı yapılacak. Kontenjan fazlası olan diğer öğrenciler ise ikametine en yakın diğer genel liselere dengeli bir biçimde dağıtılarak gerçekleştirilecek. Aday kayıtları, en geç 3 Eylül 2008 tarihinde “http://www.meb.gov.tr” adresinde ilan edilecek. Kesin kayıt işlemleri 4-12 Eylül tarihleri arasında kabul edilerek, kesin kayıt işlemleri tamamlanacak.


Zorla bağış istenmeyecek

Öğrenci ve velilerden kayıt sırasında hiçbir şekilde zorla bağış ve gereksiz belge istenilmeyecek. 2008 Devlet Parasız ve Yatılılık ve Bursluluk Sınavı esasları ile yatılı ilköğretim bölge okulu mezunlarından söz konusu ortaöğretim kurumlarını yatılı olarak kazanan/yerleştirilen öğrencilerin kayıtlarında e-kayıt başvurusu şartı aranmayacak. İller arası naklen gelen öğrencilerin yerleştirme işlemleri ise Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarının aracılığı ile yapılacak. Ayrıca kontenjan açığı bulunması halinde, öğrencisini, kardeşinin öğrenim gördüğü veya anne-babanın çalıştığı iş yerinin bulunduğu alanın dahil olduğu okula kayıt yaptırmak isteyen veli talepleri de Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca değerlendirilecek. Terör saldırıları sonucu şehit olan ya da malul duruma düşen öğretmenlerin çocukları ile şehit, malul ve muharip gazi çocukları, durumlarını belgelendirmeleri ve istemeleri halinde istedikleri genel lise veya meslek liselerine ANKARA (AA)kayıtları yapılacak.




16 yıl önce