|

MEB, 19 Mayıs'ta kararını uygulayacak

Haber Merkezi
00:00 - 3/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 03:12 - 3/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
MEB, 19 Mayıs'ta kararını uygulayacak
MEB, 19 Mayıs'ta kararını uygulayacak

Danıştay 10. Daire Başkanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs törenleri genelgesinin yürütmesini durdurma kararı almasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "19 Mayıs'ta MEB kendi kararını uygulayacak" dedi. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Taslağı çalışmaları ile ilgi de Bakan Dinçer, hazırlık aşamasındaki taslak çalışmanın kendi izni alınmadan açıklandığını söyledi.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ön taslağındaki eleştirilere yanıt veren Bakan Dinçer, "Biz bu çalışmalarımızı tamamlayalım. Görüşlerimiz olgunlaşsın ve bunu yayınlama safhasına geldiğimizde benden bunlarla ilgili bilgileri alın. Kamuoyuna o zaman uygulanacak olan konular hakkında bilgi aktarmış olalım" dedi.

'ÇOCUK GELİN' TARTIŞMALARI

4+4+4 kademeli eğitim sisteminin çocuk gelin sayısını arttıracağı şeklindeki eleştirilere de Bakan Dinçer, "Uygulamaları bekleyin ve sonuçlarını görün. Çünkü normal şartlarda hukuken bu bahsettiğiniz konunun olması söz konusu bile olamaz. Eğitimi zorunlu olarak 12 yıla çıkarmışsak, 12 yıl boyunca 18 yaşına kadar çocuklarımız okumak zorundalar. Türk Medeni Kanunu'nda çocuklarımızın evlenme yaşı belli. Bütün bu hukuki düzenlemeler varken ayrıca toplum kültürü itibariyle çocuk gelin ve çocuk işçi meselesini çözmeye başlamışken bu tip tartışmaları toplumun gündemine getirmeyi kasıtlı bir yaklaşım tarzı olarak görüyorum. Bunu açıkça söylemek isterim" dedi.

4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili olarak, özellikle 2012-2013 eğitim öğretim yılı okula başlama yaşıyla ilgili olarak Bakan Dinçer, "Hazırlıklarımız bitmek üzere. Bu hafta içinde özellikle sivil toplum örgütleriyle görüş alışverişinde bulunacağız. Gerekli görüşmelerden sonra hukuki düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacağız. Bitmek üzere" diye konuştu.




12 yıl önce