|

Mutlu evlilik için sertifika aldılar

Güngören Belediyesi''nin mutlu aile yaşantısına sağlam temeller kazandırmayı amaçladığı Evlilik Okulu seminerlerine katılan çiftler Engelliler Merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

yenisafak.com.tr / eğitim
00:00 - 16/06/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:15 - 16/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Mutlu evlilik için sertifika aldılar
Mutlu evlilik için sertifika aldılar

Güngören Belediyesi Aile Danışma Merkezi''nin (ADM) insan hayatında en önemli dönüm noktası ve toplumun en önemli ve sağlam olması gereken halkası ''aile'' ile ilgili hayata geçirdiği Evlilik Okulu projesi, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. '' Mutlu Yuva, Mutlu Yaşam'' anlayışıyla düzenlenen Evlilik Okulu seminerlerine katılan evli ve evlenecek olan çiftlere yönelik verilen eğitim seminerlerine katılan ve başarıyla tamamlayan 11çift ''Engelliler Merkezi''nde düzenlenen törenle sertifika ve ödüllerini teslim aldı. Sertifika törenine Güngören Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Salih Zengin de çiftleri yalnız bırakmadı.

Aile kurmanın önemi, doğru evliliğin basamakları, evlilikte iletişim çatışmaları ve neler yapılabileceği, aile yaşamı, eşlerin sağlıklı iletişimi, çocuk yetiştirme, evliliğin sağlam temeller üzerine oturtulması noktasında açıklayıcı bilgilerin verildiği seminerleri bir ''evlilik okulu'' değil, ''hayat okulu'' olarak gördüklerini ifade eden kursiyerler, ''Evlilikle ilgili önemli ipuçları edindik. Evliliğe bakış açımız değişti. Eşimize, çocuğumuza nasıl davranmamız gerektiği ve diyaloglarımızda nelere dikkat etmemiz konusunda güzel şeyler öğrendik. Bu tarz seminerler sağlıklı ailelerin oluşmasında büyük katkı sağlayacaktır. Bizlere bu imkânı sunan Güngören Belediyesine teşekkür ederiz '' şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Sertifika töreninde çiftlere bir konuşma yapan Sosyal İşler Müdürü Salih Zeki Kaplan ''Çağımızın getirdiği sıkıntılardan dolayı birçok çift evliliğinde sorunlar yaşayabiliyor. Sağlıklı evliliklerin tesis edilmesi için çiftlerin eğitimle desteklenmesi gerekiyor. Evlilik okulu projesini hayata geçirirken temel hedefimiz çiftlerin aile içi iletişimi daha sağlıklı yapmalarını sağlamaktı.. Ümit ediyorum ki almış olduğunuz bu eğitimler uygulamaya geçtiğinde çok faydasını göreceksiniz. Evlilik okulu eğitimlerine katılan tüm çiftlerimize teşekkür ediyorum, mutlu bir evlilik ve hayat diliyorum'' dedi.


10 yıl önce