|

Okuma yazmayı internette sökecek

MEB, Halk Eğitim Merkezleri'nde e-eğitim hizmeti verecek. Hiç kitap okumamış, eline kalem almamış genç yaşlı bütün öğrenciler bilgisayarlı eğitimle alfabeyi, heceleri, okuma ve yazmayı öğrenecek.

Fazlı Şahan
00:00 - 13/02/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:01 - 13/02/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Okuma yazmayı internette sökecek
Okuma yazmayı internette sökecek

İlk ve ortaöğretim okullarında tablet ve akıllı tahta uygulamalarıyla eğitimde elektronik dönem başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, okuma- yazma kurslarında da bilgisayar üzerinden eğitim vermek için kolları sıvadı. Bakanlık, Halk Eğitim Merkezleri'nde verilen okuma - yazma kurslarının uzaktan eğitim kapsamında bilgisayarla verilmesi için çalışma başlattı. Hiç kitap okumamış, eline kalem almamış genç yaşlı bütün öğrenciler bilgisayarlı eğitimle alfabeyi, heceleri, okuma ve yazmayı öğrenecek. Öğrenciler, teknolojiye ayak uydurarak, defterden önce klavye kullanarak bilgisayar ekranına yazı yazacak.

KADINLAR ÖNCELİKLİ OLACAK

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Halk Eğitim Merkezleri'nin imajının yenilenmesi gerektiğini söyledi. Halk eğitim merkezlerinin değişen dünyaya ayak uydurması gerektiğini söyleyen Biçerli, "Teknolojiye uyumlu hale getireceğiz. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle kadınlara yönelik olarak okuma- yazma oranlarının artırılması için büyük çaba sarfediyoruz. Başta kadınlarımız olmak üzere yaşı kaç olursa olsun, bugüne kadar okula gidememiş, okuma-yazma bilmeyen bütün vatandaşlara okuma- yazma öğreteceğiz. Bu kapsamda da uzaktan eğitim yoluyla bilgisayar üzerinden okuma yazma kursu vermeyi planlıyoruz” dedi.



12 yıl önce