|

Özür ataması eylülde

MEB yaklaşık 750 bine yakın öğretmeni yakından ilgilendiren eş durumundan atamalara ilişkin yeni bir karar aldı. Eğitim devam ederken, yıl içinde yapılan özür atamalarının okulları öğretmensiz bırakması üzerine Bakanlık, yer değiştirmeleri sadece eylül ayında yapacak.

Fazlı Şahan
00:00 - 11/02/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:56 - 11/02/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Özür ataması eylülde
Özür ataması eylülde

Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık 750 bine yakın öğretmen ve eşlerini yakından ilgilen önemli bir karar aldı. Eğitim öğretim devam ederken, yıl içinde yapılan özür grubu atamalarının okulları öğretmensiz bırakması üzerine Bakanlık, öğretmen yer değiştirmelerinin yılda bir kez yapılmasını kararlaştırdı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim ve öğretimin devam ettiği süreç içerisinde hangi sebeple olursa olsun öğretmenlerin yer değiştirmeleri sonucu oluşan öğretmen ihtiyacını yıl içinde karşılamanın mümkün olmadığını bildirdi.

ÖĞRETMEN ATIL OLMAYACAK

Bundan böyle her yılın Ağustos ayı içinde duyuru yapılacağını ve Eylül ayının ilk haftasında ise atama işlemlerinin gerçekleştirileceğini ifade eden Dinçer, yer değiştirme atamalarında alanında ihtiyaç bulunmayan öğretmenin, aile bütünlüğünün korunmasından yola çıkılarak, sonradan görev yeri belirlenmek üzere il ya da ilçe millî eğitim müdürlüğü emrine ataması yapıldığını hatırlattı. Dinçer, bu durumdaki öğretmenlerin çoğunun il ya da ilçe merkezinde ihtiyaç oluşmaması nedeniyle atıl durumda kaldığını açıkladı. Bu nedenle özür durumuna bağlı yer değiştirmede atamaların norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına doğrudan yapılacağını vurgulayan Bakan Dinçer, “Bundan böyle özür durumundan il ya da ilçe millî eğitim müdürlüğü emrine öğretmen ataması yapılmayacak” dedi.

30 BİN ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRİYOR

Öğretmenlerin yurt içinde dengeli bir biçimde dağılımlarının sağlanması, derslerin boş geçmemesi, yönünde gayret gösterildiğini vurgulayan Dinçer şunları kaydetti: “Sonradan ortaya çıkan özür durumları nedeniyle her yıl ortalama 30 bin öğretmenin, yer değiştirme suretiyle atama işlemi gerçekleştiriliyor. Yer değiştirme sonucu yapılan atama sayısının yüzde 90'ını ise öğretmenlerin 'eş durumundan kaynaklanan özür' oluşturuyor” şeklinde konuştu.

12 yıl önce