|

Pakistan'a imam Hatip Lisesi açacağız

Aa
00:00 - 4/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 01:41 - 4/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Pakistan'a imam Hatip Lisesi açacağız
Pakistan'a imam Hatip Lisesi açacağız

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Pakistan'daki din eğitimi sisteminin revize edilmesi gerektiğini belirterek, 'Başkanlık olarak hem bir önerimiz hem bir planımız var. Bilhassa Pakistan'da bir imam hatip lisesi inşa etmek istiyoruz. Bunun için altyapımız hazır' dedi.

Görmez, Pakistan İslam İdeoloji Konseyi Başkanı Muhammed Han Şirani ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Görüşmede, Pakistan ile Türkiye arasında çok köklü ilişkilerin bulunduğunu belirten Görmez, Pakistan halkındaki Türk sevgisi ve Türk halkındaki Pakistanlı sevgisinin araştırılmaya muhtaç bir konu olduğunu ifade etti.

Pakistan'daki dini, resmi kurumların gerek din eğitimi gerekse din hizmetlerini yeniden revize etmek için gösterdikleri çabaların takdire şayan olduğunu anlatan Görmez, Pakistan'dan ağırladıkları heyetlerin hem Türkiye'deki din eğitimini hem de Diyanet İşleri Başkanlığı modelini araştırma amacında olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALIYORUZ

Pakistan ile Türkiye arasında eskiden beri iyi ilişkilerin olduğuna dikkate çeken Muhammed Han Şirani de 'Pakistan halkı, Türkleri izleyerek aynı sistemi Pakistan'da da kurmak ve ülkeyi ayağa kaldırmak istiyor. Pakistan'da da dini ve siyasi liderlerin bir araya gelmelerini istiyorlar' diye konuştu.

Görmez'e, başkanı olduğu konsey hakkında bilgi veren Şirani, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

12 yıl önce