|

Parmak izi geldi aileler rahatladı

Yurtlara girişte başlatılan parmak izi uygulaması, 302 yurtta yapılıyor. YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, “Sistem yurttan kaçan öğrenci için caydırıcı. Velilerin de içi rahat” dedi

Fazlı Şahan
Fazlı Şahan
00:00 - 4/02/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:23 - 3/02/2012 Cuma
Yeni Şafak
Parmak izi geldi aileler rahatladı
Parmak izi geldi aileler rahatladı

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2012'de 1 milyon 162 bin öğrenciye burs ve öğrenim kredisi verdiklerini söyledi. Bu yıl ilk defa yurtdışında öğrenim gören 11 bin 389 öğrenciye burs ve öğrenim kredisini mayıs ayında vereceklerini müjdeledi. Albayrak, Maliye Bakanlığı ile yurtdışındaki öğrencilere ne kadar burs ve öğrenim kredisi vereceklerine ilişkin çalışmanın ise sürdüğünü söyledi.

Türkiye genelinde açılışı yeni yapılan 3 yurt hariç, toplam 302 yurtta öğrenci giriş ve çıkışlarının parmak izi sistemiyle yapılmaya başladığını aktaran Albayrak şöyle konuştu:

“Mesela bir öğrenci parmak iziyle yurda giriş yaptı ve arka bahçeden kaçtı. O öğrenci ertesi gün ya o kaçtığı yerden giriş yapacak ya da yurda giremeyecek. Yani öğrenci artık çıkış yapmadan yurda giriş yapamayacak. Sistem son derece caydırıcı. Ailelerimizin de içi rahat.” Albayrak, sistemle artık yöneticilerin de her gün bin 500 yemek fişini saymaktan kurtuldu- ğunu ve zaman kaybını önledikleri ifade etti.

HEDEF 300 BİN YATAK

Öğrencilerin 1 ve 3 kişilik, içinde duşu ve tuvaleti olan odalarda barınmaya başladığını söyleyen Albayrak, konfor nedeniyle yurtlara öğrenci akını olduğunu belirtti. Albayrak, “Talepleri karşılamak için şu anda devam eden 182 adet projemiz var. 58 yurdun inşaatı devam ediyor. 20 tanesinin inşaatı 15-20 güne kadar ihalesi başlayacak. Şu anda yurtlarda yatak kapasitesi 269 bin. Hedefimiz, Eylül ayına kadar kapasiteyi 300 binin üzerine çıkarmak” dedi.


12 yıl önce
default-profile-img