|

Protestocu öğrencilerle görüştü

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, 6. Üniversiteler Bölge Toplantısı'na gelen protestocu öğrencilerle görüştü. Öğrenciler, Çetinsaya'ya 3 maddelik taleplerini iletti.

İstanbul
00:00 - 11/03/2012 Pazar
Güncelleme: 03:37 - 11/03/2012 Pazar
Yeni Şafak
Protestocu öğrencilerle görüştü
Protestocu öğrencilerle görüştü

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, İstanbul Validebağı Öğretmenevi'nde düzenlenen 6. Üniversiteler Bölge Toplantısı'nda özel üniversite öğrencileri ve yöneticileriyle bir araya geldi. Öğretmenevi önünde toplanan Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, eylem yaparak içeri girip Çetinsaya ile görüşmek istediklerini söyledi. İçeri girmelerine izin verilmeyen grup pankart açıp slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Gökçe Kösedağ, "Bizim üniversiteliler olarak bazı taleplerimiz var. Bunları kendisine iletmek istiyoruz. Harçların kayıt paraların kaldırılmasını istiyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Polisin üniversitede varlığına son verilsin. Taleplerimiz dikkate alınmazsa her toplantıda YÖK Başkanı'na yumurta atmaya devam edeceğiz" dedi.

TALEPLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Basın açıklamasının ardından eylemciler arasından seçilen 3 öğrenci, Çetinsaya ile görüşüp taleplerini iletti. Öğrencilerin 5 madde halinde taleplerini ilettiklerini anlatan Çetinsaya, “Ben de bunları çalışacağımı ve en kısa zamanda kendilerine geri döneceğimizi söyledim. Zaten öğrenci disiplin yönetmeliği ile ilgili kendimiz de bir çalışma başlatmıştık. Taleplerden biri de bunun üzerineydi. Diğer talepleri de danışmanlarımızla, hukukçularla, üyelerimizle tartışıp, en azından onlara görüşümü ifade edeceğim” diye konuştu.


12 yıl önce