|

Sıfırcılara sıkı takip

YGS sonuçlarında bu yıl sıfır alan adayların sayısının 50 bine yükselmesi üzerine MEB başta olmak üzere YÖK ve ÖSYM bu adayların eğitim gördüğü okulları yakın takibe aldı. Bu kurumlardan görevlendirilen yetkililer il il sıfırcılarla ilgili rapor hazırlayacak.

Fazlı Şahan
00:00 - 23/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 02:01 - 23/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Sıfırcılara sıkı takip
Sıfırcılara sıkı takip

YGS'de 50 binden fazla adayın sıfır çekmesi Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere YÖK ve ÖSYM'yi harekete geçirdi. MEB, konuyu YÖK ve ÖSYM ile birlikte masaya yatıracak. 2012 YGS'de başarı oranlarının düşmesi ve sıfırcıların saysının artması ile ilgili geniş bir araştırma yapılacak. Bu kurumlardan görevlendirilen yetkililer, il il sıfırcıların sayısını, okullara göre başarı ortalaması, hangi sorularda daha fazla yanlış yapıldığına dair geniş bir rapor hazırlayacak.

BAKANLIK TALİMAT YAZISI GÖNDERECEK

YGS sonuçlarında, puanı 0.5'in altında olduğu için hesaplanamayan 'sıfırcı' öğrencilerin sayısının geçtiğimiz yıla -göre 38 binden 51 bine çıkması dikkat çekti. MEB, 81 ilin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine konuyla ilgili olarak bir talimat yazısı yazmaya hazırlanıyor. Bütün il milli eğitim müdürlükleri bakanlığın talimatı doğrultusunda il ve ilçelerdeki başarısız olunan dersler, düşük puan alan veya sıfır çeken öğrencilerin hangi okul türlerinde yoğunluk kazandığı konusunda rapor hazırlayacak. Yapılan tespitler doğrultusunda MEB, aynı tablonun üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda da (LYS) ortaya çıkmaması için çalışma yapacak.




12 yıl önce