|

Su Ürünleri Fakültesi susuzluktan kapandı

İnebolu'ya bağlı Erkekarpa köyünde 1995 yılında dönemin başbakanı Tansu Çiller tarafından temeli atılan ancak 2006 yılında açılabilen Su Ürünleri Fakültesi, "su sorunu" nedeniyle öğrenime başlamadan kapatıldı

Aa
00:00 - 7/01/2008 Pazartesi
Güncelleme: 23:57 - 6/01/2008 Pazar
Yeni Şafak
Su Ürünleri Fakültesi susuzluktan kapandı
Su Ürünleri Fakültesi susuzluktan kapandı

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde bağlı bir köyde 1995 yılında dönemin başbakanı Tansu Çiller tarafından temeli atılan ve 2006 yılında inşaatı tamamlanarak açılışı yapılan Su Ürünleri Fakültesi, "su sorunu" nedeniyle kapatıldı. İnebolu'ya 5 kilometre mesafedeki Erkekarpa köyüne 1995'de Tansu Çiller tarafından temeli atılan Su Ürünleri Fakültesinin inşaatına, 10 yıl boyunca tek bir çivi bile çakılmadı. İnebolulurın hemşehrisi Prof. Dr. Kadri Yamaç, Gazi Üniversitesi rektörlüğüne atanınca inşaat tamamlandı. Bu arada yeni kurulan Kastamonu Üniversitesinin kurucu rektörlüğüne de atanan Prof. Dr. Yamaç, Atatürk'ün İnebolu'ya gelişinin yıl dönümü olan 25 Ağustos 2006'da Su Ürünleri Fakültesinin açılışını yaparak, dekan ve 3 öğretim görevlisi atadı. Ancak YÖK 2006-2007 öğretim yılında fakültenin açılışına vize vermedi ve öğrenci kontenjanını 60'dan 15'e düşürdü.

KÖYDE FAKÜLTE OLMAZ

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Bahri Gökçebay ise üniversitenin alt yapısını güçlendirmeden, bir ilçede fakülte açamayacağını belirterek, fakültenin kapatılmasına karar verdi. Açılışı yapılan fakülte binasında su bulunmadığını ve uzun süreden beri sondaj çalışmaları yapıldığını hatırlatan Gökçebay, "Bir kere binanın suyu yok. Susuz su fakültesi mi olur? Köyde fakülte mi olur? " dedi.

16 yıl önce