|

Sütler kutu içinde ve uzun ömürlü olacak

Okullarda dağıtılacak sütlerin kriterleri belirlendi. Kutu içindeki sütler ilköğretim beşinci sınıf öğrencilerine de dağıtılacak.

Aa
00:00 - 26/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 03:41 - 26/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Sütler kutu içinde ve uzun  ömürlü olacak
Sütler kutu içinde ve uzun ömürlü olacak

İlköğretim okulu öğrencilerine süt dağıtılmasına yönelik 'Okul Sütü Programı'na ilişkin uygulama esasları belirlendi.

Bakanlar Kurulu'nun 'Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar'ı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan ve bu yıl içinde yürütülecek olan 'Okul Sütü Programı' kapsamında, ana sınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim okulu öğrencilerine, dengeli beslenme suretiyle gelişme oranlarının artırılması, mevsimsel süt arzı fazlalığının değerlendirilerek üretimde istikrarın sağlanması için uzun ömürlü kutu süt dağıtılacak.

ÖZEL OKULLARA SÜT YOK

Uygulamadan beşinci sınıf öğrencileri de yararlanırken özel okullar program kapsamı dışında tutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği okullardaki her öğrenciye günlük 200 mililitre uzun ömürlü sade kutu süt dağıtılacak. Sütlerin niteliği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili mevzuatına uygun olacak. Sütün üretimi, dağıtımı ve takvimi mevsimsel süt arzı fazlalığının olduğu dönemler dikkate alınarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenecek. Sütlerin sevkiyatları da yine Bakanlığın belirleyeceği kriterlere uygun olarak yapılacak.


12 yıl önce