|

TİMAV ödül töreni gerçekleşti

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı tarafından Türkiye genelindeki tüm İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen 3. Geleneksel Hikâye Yarışması''nın ödül töreni 07 Haziran Cumartesi akşamı saat 20.30''da Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu''nda gerçekleştirildi.

yenisafak.com.tr / eğitim
00:00 - 9/06/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:50 - 9/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
TİMAV ödül töreni gerçekleşti
TİMAV ödül töreni gerçekleşti

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmaya, salonda bulunan katılımcıları ayrı ayrı selamlayarak başladı.

TİMAV olarak 20 yılı geride bıraktıklarını ve İmam Hatip neslinin gönüllerini, gündemlerini, dertlerini ve coşkularını paylaştıklarını belirten Öksüz, "Birincisini 2012 yılında 'İmam Hatipli Olmak' temasıyla gerçekleştirdiğimiz hikaye yarışmalarımızı geleneksel hale getirerek, geçen yıl da 'Kardeşlik' konu başlığıyla sürdürdük" dedi.

Öksüz, herhangi bir tema belirtmeksizin düzenlenen bu yılki yarışmaya 66 farklı ilden 200 okulun katıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hikayeler, İmam Hatip neslinin içtenliğini, özgüvenini, ilim, irfan ve erdemini yansıtırken aynı zamanda hedeflerini, hayallerini ve gerçeklerini de bizlere tüm güzelliği ile sunuyor. Bununla yine bu neslin kültür ve edebiyatta da ne kadar mahir olduğunu, hangi donanımlarla yetiştiğini, değerlerine olan bağlılık ve motivasyonlarının büyüklüğünü okuyacağınız satırların arasında göreceksiniz."

Öksüz, İmam Hatip neslinin ortaya koyduğu hizmet ve ürünlerden duydukları onuru ve bu nesle hizmet etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Öksüz''ün ardından sahneye gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da İmam Hatiplere hizmet etmenin kendilerini memnun ettiğini söyledi. İmam Hatip neslinin bu ülke için çok büyük hizmetler ürettiğine ve üreteceğine inandıklarını vurgulayan Altay: ''Bizim için bu tür organizasyonlara destek vermek, bu tür organizasyonların içinde yer almak ayrı bir memnuniyet ve sevinç kaynağı. Bu hizmetlerin artarak devamını diliyorum'' dedi.

Konya milletvekili ve TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cem Zorlu ise İmam Hatiplerin ülkemiz için büyük bir değer ve kazanç olduğunu dile getirdi. İmam Hatiplerin ülke sınırlarını aşan bir marka değer haline geldiğini ifade eden Zorlu, İmam Hatip''ten yetişen gençlerin milletin ve ümmetin yarınlarını inşa edecek bilgi ve birikimler yetiştiklerini ifade etti.

Törene ayrıca, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletveki Mustafa Kabakcı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ve çok sayıda davetli katıldı.

TİMAV tarafından 2012 yılından bu tarafa geleneksel hale getirilen ve bu yıl Selçuklu Belediyesi''nin katkılarıyla organize edilen yarışma, Türkiye genelindeki 860 İHL''ye gönderilen duyuru ve afişlerle Ocak ayında başlatıldı.

01 Mart''a kadar TİMAV''a ulaşan 66 ilden 767 öğrenciye ait hikâyeler ilk olarak 15 kişiden oluşan ön jürinin elemelerinden geçti. Ön jüri elemeleri sonrası, Türkiye çapında öykü alanında tanınan ve otorite kabul edilen Rasim Özdenören, Köksal Alver, Sadık Yalsızuçanlar, Abdullah Harmancı ve Mehmet Kahraman''dan oluşan asıl jürinin puanlaması ile dereceye giren öğrenciler belirlendi.

22 Mayıs''ta TİMAV''ın web sitesinden sonuçları açıklanan yarışmada birinci ''Firak'' adlı öyküsüyle İstanbul Maltepe AİHL''den Ervanur Erdoğan oldu. İkinciliği ''Eflatun da Gitti'' adlı öyküsüyle Eskişehir Sarar AİHL''den Kübra Nur Cavit''in kazandığı yarışmada üçüncü ise ''Kanadında Zaman Takılı Güvercin'' adlı öyküsüyle Ankara Sincan Kız AİHL''den Büşranur Tutuk oldu.

İlk üçün ardından mansiyon kazanan beş öğrenci ve okulları ise şöyle:

Tuğba Taştan - İstanbul - Eyüp Kız AİHL / ''Mavera'' adlı öyküsüyle…

Senanur Köroğlu - Eskişehir - Sarar AİHL / ''Bir Kelime Geciktim'' adlı öyküsüyle…

Müberra Şaşı - Konya - Dr. Ali Rıza Bahadır AİHL / ''Vasiliye Mektup'' adlı öyküsüyle…

Havvaur Bacacı - İstanbul - Eyüp Kız AİHL / ''Karanlık'' adlı öyküsüyle…

Nuran Gülerce - Ankara - Demetevler AİHL / ''Klink''in Evi Etrafında On Tur'' adlı öyküsüyle…

Birinciye 3.000 TL, ikinciye 2.000 TL, üçüncüye 1.000 TL ödül verilen yarışmada, mansiyon kazanan öğrenciler ise i-Pad mini ile ödüllendirildi.

Türkiye genelindeki 200 İmam Hatip Lisesi''nden katılımın gerçekleştiği yarışmaya en çok katılım sağlayan il 128 hikâye ile İstanbul olurken, ikinci sırada 120 hikâye ile Konya yer aldı. Bu illeri 34 hikâye ile Şanlıurfa, 28 hikâye ile İzmir, 27 hikâye ile Sakarya takip etti.

Yarışmaya en çok katılım sağlayan İHL''ler ise 22 hikâye ile Eyüp Kız AİHL, 18 hikâye Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL ve 16 hikâye Hocacihan AİHL oldu.

Hikaye Yarışması Ödül töreninde, yarışmada dereceye giren öğrencilerin yanısıra, Konya merkez ve taşra ilçelerde eğitim-öğretim yapan İmam Hatip Liselerinin 2013-2014 eğitim-öğretim yılı birincileri de birer yarım altın ile ödüllendirildi.

Ayrıca İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen ''Müttefekun Aleyh Hadis Yarışması'' ve ''Objektife Takılan Âyet'' fotoğraf yarışmasının ödülleri de takdim edildi.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Törenin ardından sevilen ezgi sanatçıları Aykut Kuşkaya ve Alper''in verdiği konserlerle gece sona erdi.


10 yıl önce