|

TÜGVA 10 öğrenciyi yurt dışına staja gönderiyor

Ülkesini seven ve medeniyetinin öz değerlerine yürekten bağlı, bilgisi ve donanımıyla engin dünya görüşüne sahip genç nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yeni bir projeye imza atıyor.

yenisafak.com.tr / eğitim
00:00 - 16/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:10 - 16/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
TÜGVA 10 öğrenciyi yurt dışına staja gönderiyor
TÜGVA 10 öğrenciyi yurt dışına staja gönderiyor

TÜGVA İstanbul İl Temsilciliğinin başlattığı Yeni Türkiye'nin Genç Elçileri projesi ile İstanbul'da eğitim gören 10 üniversite öğrencisi yurtdışında staj yapma imkanına kavuşuyor. 5 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında yapılacak stajlar için son başvuru tarihi ise 17 Temmuz Perşembe günü olarak belirlendi!

TÜGVA tarafından staj programına seçilecek 10 öğrenci 2-5 hafta arası değişen staj süreleri boyunca bulundukları ülkeler ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunacak.

Türkiye'nin yurtdışındaki kamu kuruluşlarının desteği ve TÜGVA'nın koordinasyonu çerçevesinde öğrencilerin yeni Türkiye vizyonunu tanıtıcı faaliyetlerde görev alması hedefleniyor. Genç Elçilerin program kapsamında sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve üniversiteler ile ortak etkinlikler düzenlemesinin yanısıra çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alması sağlanıyor. Staj kapsamında öğrencilerin uluslararası bir tecrübe edinmesinin yanı sıra bu deneyimin kalıcı olması ve kazanımlarının paylaşılması için katılımcılar tarafından raporlar hazırlanması ve sunumlar yapılması hedefleniyor.

Gidiş dönüş uçak biletleri, vize masrafları ve konaklama giderleri program dahilinde karşılanacak olan staj programına
adresinden başvurulabilir.
Türkiye Gençlik Vakfı hakkında:

Kasım 2013'de İstanbul merkezli kurulan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), ülkesini seven, medeniyetinin öz değerlerine yürekten bağlı gençlerin günümüz dünyasında ve gelecekte söz sahibi, karşılaştıkları meydan okumalara karşı güçlü ve donanımlı olmalarını sağlamayı hedeflemektedir.

Vakfın misyonu medeniyetimizin temel değerlerine ilişkin farkındalığın gençler arasında arttırılması ve gelenekten beslenen yeniliğin bu değerler eşliğinde harmanlanarak güçlü bir gelecek inşa edilmesi yolunda çalışmalar yapmak olarak tanımlanmıştır.


10 yıl önce