|

Tunaboylu: Vatandaşın istediği oldu

"Okullarda serbest kıyafet yönetmeliği"nin değiştirilip kıyafet seçiminin velilere bırakılacak olması, okul kıyafeti üreticileri ve satıcılarınca memnuniyetle karşılandı.

Aa
00:00 - 6/07/2013 Cumartesi
Güncelleme: 10:19 - 6/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Tunaboylu: Vatandaşın istediği oldu
Tunaboylu: Vatandaşın istediği oldu

Ege Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Dayanışma Derneği Başkanı Ünal Tunaboylu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, yönetmelik değişikliğiyle bütün okullarda velilerin yüzde 51'inin tercihi doğrultusunda kıyafet seçimi yapılacağı yönünde açıklamada bulunduğunu hatırlattı.

Uzun zamandır bekledikleri müjdeli haberi almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Tunaboylu, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Avcı olmak üzere, kararda tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Tunaboylu, mevcut yönetmelikle, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel kurumlarda velilerin en az yüzde 60'ının onayıyla okul kıyafetlerinin, okul yönetimlerince belirlenebildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Gerçekleştirilen çeşitli anketlerle de velilerin okul üniformasından yana olduğu ortaya konmuştu. En azından özel okullardaki statünün bir an önce devlet okullarında da uygulanmasını bekliyorduk. Yönetmelik değişikliğiyle görüyoruz ki tüm okullarda velilerin yüzde 51'inin isteğiyle okul kıyafeti belirlenecek. Böylece vatandaşın istediği oldu. Daha demokratik bir sistem getirildi."

"Allah'ın izniyle kimse kıyafetsiz kalmaz"

Ünal Tunaboylu, 27 Kasım 2012 tarihli yönetmelikle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin kılık ve kıyafetinin 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren serbest bırakılmasıyla sektörde adeta deprem yaşandığına dikkati çekerek, yönetmelik değişikliğinin, büyük borç yüküyle karşılaşan sektör için çok olumlu olduğunu ifade etti.

Sektörde, iplikçi, kumaşçı, imalatçı, toptancı ve perakendecilerin elinde büyük stok bulunduğunu belirten Tunaboylu, şunları ifade etti:

"Sektör 7 aylık kalıp yaşadı, birçok kişi işsiz kaldı, makineler atıl oldu. Bir metre kumaşın bile paraya dönmesi, sadece bizim için değil, tüm sektörler için çok önemli. Okul sezonunun imalatı üreticilerde hiç durmazdı. Okulların açılmasıyla bir sezon biter gibi gözükse de öbür sezona hazırlanılır, eksiklikler tamamlanırdı. 7 aylık kaybın 2,5 ayda telafi edilmesi, biraz zor gözüküyor. Üretecilerimize il milli eğitim ve okul müdürlükleri biraz hoş görüyle 1,5-2 ay süre verirlerse, bu toparlanır gider. Kalan aksilikler de sezon içinde tamamlanır. Allah'ın izniyle kimse kıyafetsiz kalmaz."

Tunaboylu, okulların karar almasıyla yoğun sipariş almayı beklediklerini dile getirerek, "O kadar metraj malın dokunması, yeni atölyeler bulunması bir süreç. Hemen harekete geçilmesi lazım ki bu kıyafetler bir önce hazırlansın, eksiklikler tamamlansın. İletişim çağındayız. Velilerin tercihi 2-3 gün içinde alınır, karara göre okul kıyafeti seçileceği ilgili tiracet ve esnaf odalarına bildirilir, bu işe talip olanlar da gerekli hazırlıkları yaparlar" diye konuştu.

Yönetmelik değişikliğinin, istihdama da olumlu etkisi olacağına dikkati çeken Tunaboylu, mevcut yönetmelikle işsiz kalan birçok kişinin, sektörün işlemesiyle yeniden iş hayatına dönebileceğini sözlerine ekledi.


11 yıl önce