|

Yabancı diller sanal sınıfta öğrenilecek

4 milyon üniversite öğrencisine yönelik online yabancı dil projesi, sanal sınıflarda ingilizce eğitimi verilerek başlayacak. Proje çerçevesinde talep olması halinde Almanca, Fransızca, Arapça gibi dillerin eğitimi de sağlanacak. YÖK, bu amaçla 99 devlet üniversitesine 204 multimedya dil sınıfı ve laboratuarı kurdu.

Elif Özlem Karataş
00:00 - 4/01/2013 Cuma
Güncelleme: 22:50 - 3/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Yabancı diller sanal sınıfta öğrenilecek
Yabancı diller sanal sınıfta öğrenilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 4 milyon üniversite öğrencisine online yabancı dil eğitimi projesi için düğmeye bastı. Pilot çalışması başarılı bir şekilde tamamlanan 'Online Yabancı Dil Eğitimi' projesi kapsamında öğrenciler sanal sınıflarda istediği yabancı dil eğitimini alabilecek. Proje için 99 devlet üniversitesine 204 multimedya dil sınıfı ve laboratuvarı kuran YÖK, yabancı dilini geliştirmek isteyen öğretim elemanlarına da hizmet sunacak.

HER ÖĞRENCİYE GİRİŞ ŞİFRESİ

'Online Yabancı Dil Eğitimi' projesi kapsamında ilk aşamada öğrencilere sanal sınıflarda İngilizce eğitimi verilecek. Proje çerçevesinde talep olması halinde Almanca, Fransızca, Arapça gibi dillerin eğitimi de sağlanacak.

Proje kapsamında tüm öğrencilere sanal sınıflara giriş için şifre verilecek. Öğrenciler bu şifreler sayesinde oluşturulan sanal sınıflarda istediği yabancı dil eğitimini alabilecek. YÖK proje ile ilk etapta üniversite öğrencisilerinin yabancı dil eğitimlerine, yabancı dil öğrenmeyi ya da geliştirmeyi isteyen her öğrenciye bütün farklılıkları giderecek ve fırsat eşitliği sağlayacak alternatif bir destek platformu oluşturulmasını amaçladı.

Öğretim elemanları da yararlanabilecek

Projeden yabancı dil eğitimi almak isteyen üniversite öğretim elemanları da yararlanabilecek. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurumları İnternet Destekli Eğitim (YÖKİDE) Portalı hazırlandı. Bu portalla öğrenciler ile yabancı dil eğitiminden sorumlu öğretim elemanlarının tek bir çatı altından yabancı dil eğitimine ulaşması sağlandı.

Tüm üniversitelerde yaygınlaşacak

Yabancı dil eğitimi için verilen kurs ücretlerinden yakınan öğrencilerin şikayetini dikkate alan YÖK yetkilileri, sanal sınıflar sayesinde yabancı dil eğitiminin ücretsiz verilmesini kararlaştırdı. Projenin ilk etapta yapılan pilot çalışmasına 7 bin öğrenci katıldı. Öğrencilerin sanal yabancı dil eğitiminden memnun oldukları belirlenirken tüm üniversitelere yaygınlaştırılması için çalışmalara başlanıldı. YÖK, proje kapsamında 99 devlet üniversitesine 204 multimedya dil sınıfı ve laboratuarı kurdu. Oluşturulan multimedya dil eğitim sınıfları ile üniversitedeki yabancı dil eğitmenlerinin güncel materyalleri, hızlı bir şekilde derslerde kullanabilmesi ve materyallerin eğitime etkili şekilde entegre edilmesi amaçlandı.


11 yıl önce