|

YGS'de 1,8 milyon aday ter dökecek

00:00 - 1/04/2012 Pazar
Güncelleme: 03:31 - 1/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
YGS'de 1,8 milyon aday ter dökecek
YGS'de 1,8 milyon aday ter dökecek

Üniversite sınavının ilk aşaması olan YGS bugün KKTC dahil 160 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. 160 dakika sürecek olan sınav sabah saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda bitecek. YGS'de bu yıl 1 milyon 837 bin aday ter dökecek.

Kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyor. Adayların sınava gelirken yanlarında 2012-YGS Sınava Giriş Belgesi ile üzerinde TC Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı veya süresi devam eden pasaport bulundurmaları zorunlu. Adaylar, sınava gireceği yer bilgisini gösteren 'Sınava Giriş Belgesini', TC Kimlik Numarası ve şifresi ile ÖSYM'nin http://osym.gov.tr internet adresinden kendisi temin edecek. Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası, fotoğrafı bulunmayanlar için bugün nüfus müdürlükleri 07.00-10.15 saatleri arası açık tutulacak. Sınava girecek adayın yüzünün, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olması gerekiyor. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler ile şeker, peçete ÖSYM tarafından sağlanacak..


TwiTTer'dan başarılar diledi

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, yarın YGS'ye girecek öğrencilere başarı diledi. YÖK Başlanı Çetinsaya twitterdan şuu mesajı paylaştı: "Yarın YGS'ye girecek sevgili gençler. Aileleriniz ve bizler için sizleri değerli kılanın sınavlarda aldığınız dereceler olmadığını bilmemizi istiyor, yükseköğretime giriş için ilk aşamayı başarı ile tamlamanızı her şeyin gönlünüzce olmasını en içten dileklerimle temenni ediyorum."




12 yıl önce