|

YGS'de Fetih Koleji özel okullar içinde birinci oldu

00:00 - 24/04/2012 Salı
Güncelleme: 10:29 - 24/04/2012 Salı
Yeni Şafak
YGS'de Fetih Koleji özel okullar içinde birinci ol
YGS'de Fetih Koleji özel okullar içinde birinci ol

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversite adaylarının merakla

beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını açıkladı. Fetih Koleji,

İstanbul'daki özel okullar içinde BİRİNCİ OLDU.


İstanbul'dan Fetih KOLEJİ Öğrencisi Ahmet Sefa DİNLEYİCİ


YGS-3 Türkiye 11.si


YGS-5 Türkiye 11.si


YGS-4 Türkiye 12.si olurken


yine Fetih Koleji Öğrencisi Eyüp Emre AYDIN ise


YGS-2 Türkiye 22.si oldu.


İstanbul özel okullar arasında en başarılı okul olan Fetih Koleji öğrencileri gösterdikleri başarı ile öğretmenlerinin ve ailelerinin gururu oldular.


BAŞARISINI 'TATBİKAT'A BORÇLU

Özel okullarda İstanbul birincisi aynı zamanda Türkiye 11.'si Ahmet Sefa, başarısını 'tatbikat' adını verdikleri sınava borçlu olduğunu belirtti. Sefa, tatbikat sınavını şöyle anlattı: "YGS'den belli bir süre önce hiç bilmediğimiz bir okulda, hiç tanımadığımız öğrencilerle birlikte sınava giriyoruz. Sınav zille başlayıp, zille bitiyor. Emeği geçen öğretmenlerime teşekkür ediyorum."


Başarılarının tesadüf olmadığını, uyguladıkları eğitim sistemi sayesinde farklılıklarının ön plana çıktığını belirten Fetih Koleji Genel Müdürü Caner Sarıtepe, “2012 YGS'de Türkiye 11.si, 12.s, ve 22.si okulumuzdan çıkmıştır. ilk 1000'de 47 derecemiz bulunmaktadır. Geçtiğimiz senelerde aldığımız başarıların 2012 yılında da devam etmesi bizleri mutlu etti. Başarılı olan öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyorum.” dedi.


Topkapı Merkez Kampüsü ve Gaziosmanpaşa Fetih koleji olarak hizmet veren okul 2012 – 2013 eğitim öğretim sezonunda Bayrampaşa'nın ilk özel okulu olacak olan Bayrampaşa Dr. Zeynel Abidin Fetih Koleji ile hizmet vermeye devam edecek.

12 yıl önce