|

YİBO'larda ara öğün dönemi

Meclis İnsan Hakları raporuna giren Mazıdağı YİBO öğrencilerinin “açız” sözleri üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki beslenmeye el attı. Artık kahvaltılar 'açık büfe'de sunulacak ve etüt saatlerinde öğrencilere 'ara öğün' hizmeti verilecek.

Fazlı Şahan
00:00 - 4/01/2011 Salı
Güncelleme: 02:29 - 4/01/2011 Salı
Yeni Şafak
YİBO'larda ara öğün dönemi
YİBO'larda ara öğün dönemi

Mardin Mazıdağı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) çocukların üşüdüğü ve aç kaldığı yönündeki Meclis İnsan Hakları Raporu'nun ardından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) YİBO'larda çalışma başlattı. Bakanlık valiliklere, YİBO'larda öğrenim gören öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine yönelik bir yazı gönderdi.

ETÜT SAATLERİNDE YEMEK

Buna göre, tüm ilköğretim bölge okullarında zorunlu olarak sabah kahvaltılarında açık büfe uygulamasına geçilecek ve akşam yemeği sonrasında etüt ya da uygun görülecek saatlerde ara öğün verilecek. 57 bin 362'si kız, 77 bin 967'si de erkek olmak üzere toplam 135 bin 329 öğrencinin yatılı olarak öğrenim gördüğü bu okullarda artık öğrenciler kahvaltılarını açık büfeden yapacaklar. Bakanlığın yazısında öğrencilerin özellikle yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlayabilmek için günlük besin tüketiminde değişik besin gruplarının bir arada verilmesi, 5 ana grupta toplanan her bir besin grubu (et, süt, tahıl, sebze) ile meyve, yağ ve şeker grubundan da yeterli miktarda veril-mesi konusunda titizlikle davranılması gerektiği ifade edildi.

13 yıl önce