|

Öğrencilerden Gazzeli yaralılara ziyaret

Türkiye'de üniversite eğitimi alan Orta Doğulu ve Afrikalı öğrenciler Ankara'da tedavileri devam eden Gazzeli yaralıları ziyaret etti.

yenisafak.com.tr / eğitim
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:31 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Öğrencilerden Gazzeli yaralılara ziyaret
Öğrencilerden Gazzeli yaralılara ziyaret

Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği'nin organizasyonuyla yapılan ziyaret Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi. Burada Gazzeli yaralılarla görüşen öğrenciler, bebeklere de küçük hediyeler alarak onları sevindirdi. Yirmiye yakın yaralının bulunduğu Yenimahalle Devlet Hastanesinde öğrenciler Gazzelilere moral oldu.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyan Filistinli öğrenci Kerim Al Astal da hemşehrilerini ziyaret ederek onlara moral vermeye çalıştı. İsrail'in Gazze'de yıllarca ambargo uyluladığını hatırlatan Al-astal "Oraya şu anda günde sadece dört saat elektrik verilebiliyor. Hastanelerde ise tek sıkıntı elektrik değil; uygulanan katı ambargo ile tıbbi malzemelerde de ciddi eksiklik var. Oradaki doktorlar çok zor şartlarda yaralıları tedavi etmeye çalışıyorlar. Türkiye'ye bu konuda yardımcı oldukları için minnettarız." açıklamasında bulundu.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlatıığı saldırıda 2018 Filistinli şehit olurken binlerce Filistinli de yaralanmıştı. Türkiye'nin girişimleri ile bazı acil yaralılar ise Türkiye'ye getirilerek burada tedavi altına alınmıştı.

Yaralıları ziyaretlerinin ardından onlara acil şifa dileklerini ileten öğrenciler hastaneden ayrıldı. Hastaneden ayrıldıktan sonra Ankara Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneğini de ziyaret eden uluslararası öğrenciler Ankara'daki dernek çalışmaları ile alakalı bilgi aldı.


10 yıl önce