|

TEOG''daki başarılar Bilgievleri''nden

Başakşehir Belediyesi''nin Bilgievleri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı''nda önemli başarılar elde etti. Bilgievleri bünyesindeki bin 254 öğrenci istediği liseye yerleşti. Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları açıklandı. Başakşehir Belediyesi Bilgievleri''nde eğitim alan bin 254 öğrenci TEOG puanına göre hedefledikleri liselere yerleşti.

yenisafak.com.tr / eğitim
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:28 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
TEOG''daki başarılar Bilgievleri''nden
TEOG''daki başarılar Bilgievleri''nden

Şahintepe, Güvercintepe, Akif İnan ve Altınşehir Bilgievleri''nde hazırlık eğitimini alan öğrenciler bu yıl yapılan TEOG''ta da başarı düzeyini artırdı. Bilgievleri''nde etütlerde sınava hazırlanan öğrenciler Anadolu, İmam Hatip, Ticaret ve Sağlık Meslek Liseleri ile Anadolu Öğretmen Liselerine yerleşti. Yıl boyunca yoğun ders programları ile sınava hazırlanan öğrenciler hedefledikleri okul ve bölümleri kazanmanın sevincini yaşadı.


Anadolu meslek liselerine 800 öğrenci

Başakşehirli öğrencilerin TEOG puanına göre tercih önceliği Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Anadolu Meslek Liseleri oldu.


Bilgievi öğrencilerinden 801''i çeşitli Anadolu Meslek Liselerine yerleşirken, 248 öğrenci ise Anadolu İmam Hatip Liselerini, 188 öğrenci Anadolu Liselerini kazandı. Geçtiğimiz yıla göre başarı çıtasını daha da yükselten Bilgievleri''nden 17 öğrenci ise Çok Programlı Anadolu Liselerine yerleşti.


18 bin öğrenciye ücretsiz eğitim

Etüt sınıflarından, kütüphanesine, müzik atölyelerinden tiyatro salonuna kadar çeşitli sosyal ve kültürel imkânları olan Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Bilgisayar ders sınıfları; Ebru, Resim, Müzik kulüpleri bulunan Bilgievleri''nde yılda 18 bin''e yakın öğrenciye ücretsiz ders imkânı sağlanıyor.

10 yıl önce