|

20 yılda 23 milyarlık yatırım

Avrupa''nın en hızlı büyüyen telekom grubu olduklarını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, geçen 20 yılda toplam 23.1 miyar TL yatırım yaptıklarını açıkladı. Abone sayılarının 35.2 milyona ulaştığını belirten Ciliv, ''Turkcell bugün 9 ülkede 71.3 milyon müşterisi olan dev bir teknoloji şirketi haline geldi'' dedi.

HAMİDE HANGÜL / İSTANBUL
00:00 - 18/04/2014 Cuma
Güncelleme: 22:20 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
20 yılda 23 milyarlık yatırım
20 yılda 23 milyarlık yatırım

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell''in Avrupa''nın en hızlı büyüyen şirketi haline geldiğini ve geçen 20 yılda toplam 23.1 milyar TL yatırım yaptığını açıkladı. Son iki yılda gelir büyümesinde Avrupa''daki telekom devlerinin eksi büyümeyle karşı karşıya kalırken, Turkcell''in Avrupa''nın en hızlı büyüyen telekom grubu olma ünvanını koruduğunu kaydeden Ciliv, ''2013 verileriyle telekom sektöründe pozitif büyümeye ulaşan 6 şirket içinde Turkcell yüzde 9''luk oranla en hızlı büyüyen grup oldu. Bu büyük bir başarıdır. Bugün Turkcell 9 ülkede 71.3 milyon müşterisi olan dev bir teknoloji ve iletişim şirketi haline geldi'' dedi. Turkcell''in 20.yılı dolayısıyla düzenlediği basınla sohbet toplantısında kouşan Ciliv, ''Türkiye''de hemen her zaman konuşulan şey, Türkiye''den bir teknoloji şirketi çıksa ve aynı zamanda dünya pazarlarında da başarılı olsa ve hatta dış borsalarda da işlem görse şeklindeki bir duyguydu. Turkcell bugün tüm kriterlerle bunu başardı ve dünya çapında adından söz edilen şirket haline geldi.Turkcell şimdi Türkiye''nin global markası ve bölgesinin lideri durumunda'' dedi.

İŞİMİZ ÖNCE İNSAN

Turkcell ilk kurulduğu dönemde 10 yılda iyimser tahminle ancak 600 bin aboneye ulaşır diye düşünüldüğüne işaret eden Ciliv, ''1997 yılında yani kuruluşunun dördüncü yılında 1 milyon aboneyi aşan Turkcell bugün 35.2 milyon aboneye ulaştı. Turkcell bugün faaliyet gösterdiği 9 ülkenin beşinde pazar lideri.Bugün yeni bir şirket kursanız 20 yılda bu başarıyı sağlayamazsınız.Turkcell Türkiye''nin başarı hikayesidir''dedi. Ciliv, 20 yaşına gelen Turkcell''in gelecek 20 yılda daha büyük başarılara imza atacağına inandığını belirterek şunları söyledi: ''Bugün bizim gurur günümüz. Turkcell''in 20 yıllık başarı öyküsü, bizler için olduğu kadar tüm Türkiye için gurur vesilesi. Milyonlarca insanı bağlayan, teknolojisiyle yeni bir dönemin kapılarını açan Turkcell, en üstün hizmeti vermek için çalıştı. 9 ülkede 71 milyonu aşan müşterimize hizmet götürerek bölgenin de lideri olduk.''İşimiz teknoloji, işimiz insan'' görüşüyle hareket ettik''.

KRİZ DİNLEMEDİ

Ciliv, dünyada ekonomik krizin etkisini artırdığı ortamdaki 3G ihalesinde, Turkcell''in 422 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar TL) ile en yüksek teklifi vererek 2009''da A sınıfı olarak 3G lisansı almasının ardından bu alana büyük yatırım yaptıklarını belirtti.

Mobil internete öncelik veriyor

Ciliv, Turkcell''in geleceğe yönelik stratejik önceliğinin ses işinde ve mobil internette de büyümek olduğunu vurgularken,operasyonel mükemmelik ve verimliliğe odaklanacaklarını, geleceğin iyi işlerine yatırım yapacaklarını söyledi. Ciliv,bilgisayarların küçülmeye devam edeceğini, giyilebilir teknolojinin öne geçeceğini ve Turkcell''in de eğtim, sağlık, bankacılıkta hizmete ilişkin olarak mobil internet, dijital servisler, nesnelerin interneti, bulut teknolojisine odaklanacağını kaydetti.

1 günde kurma kararı alındı

Toplantıda Turkcell''in kurucularından Murat Vargı ile Mehmet Emin Karamehmet''in 20. yıl dolayısıyla ifade ettikleri görüşler de aktarıldı. Murat Vargı 20.yıla özel hazırlanan videoda şöyle dedi: ''Macera Ocak 1993''te başladı'' dedi. Karamehmet ise ''Fikrin sahibi Murat Vargı bazı arkadaşlarla birlikte geldi, bir toplantı yaptık ve çok kısa zamanda, aşağı yukarı aynı gün karar verdik. Ondan sonra işin ihale kısmı başladı. 3-4 kez ihaleye girdik'' şeklinde değerlendirmede bulundu.

20. yıla özel kampanyalar hazırladık

Genel Müdür Ciliv, 20.yıla özel kampanyalar hazırladıklarını ve yıl boyunca sürecek kutlamalar kapsamında Turkcell''liler, her ayın 20''sinde özel hediyeler kazanacağını belirterek, konuşma, mesajlaşma, internet ve hayatı güzelleştiren Goller Cepte, Turkcell TV, Turkcell Müzik, Akıllı Depo gibi farklı servislerin 18 Nisan Cuma günü itibariyle 2222''ye SURPRIZ yazıp mesaj atarak kayıt olan Turkcell''lilere hediye edileceğini söyledi. Ciliv, 10.Yıl kutlamaları, Anadolu''da yapılacak etkinliklerle devam edeceğini ifade etti.


10 yıl önce