|

3. Köprüye 5 teklif

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy (3.Boğaz Köprüsü Dahil) Kesimi' işinin ihalesine 5 teklif geldi. 

Aa
00:00 - 20/04/2012 Cuma
Güncelleme: 10:45 - 20/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
3. Köprüye 5 teklif
3. Köprüye 5 teklif

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Kesimi'nin ihalesine 5 teklif geldi. 

Tekliflerin alındığı Karayolları Genel Müdürlüğü toplantı salonunda bir açıklama yapan Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık,ihaleyle ilgili bugüne kadar yaşanan gelişmeleri anlattıktan sonra gelen teklifleri şöyle açıkladı: 

'Bugün saat 10.00 itibariyle ihaleye, Salini-Gülermak Ortak Girişimi, İçtaş İnşaat Sanayi Ticaret AŞ-Astaldi Ortak Girişim Grubu, China Communications Construction-Doğuş İnşaat Ticaret AŞ-Yapı Merkezi-Arkon İnşaat Ortak Girişimi, MAPA İnşaat ve Ticaret AŞ ile Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-Limak İnşaat-Makyol İnşaat-Kalyon İnşaat olmak üzere 5 teklif gelmiştir' dedi. 


İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy Kesimi' ihalesinde China Communications Construction-Doğuş İnşaat Ticaret AŞ-Yapı Merkezi-Arkon İnşaat OGG'nin teklifi 'uygun dokuman çıkmadığı' gerekçesiyle alınmadı.

Karayolları Genel Müdürlüğü toplantı salonundaki teklif alma işleminde Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık, tekliflerin kontrolü için salondaki basın mensuplarını dışarı çıkardı. Akbıyık, daha sonra gazetecileri tekrar içeri davet ederek açıklamada bulundu.

Gazetecilerin salondan çıkarılmasının nedeninin ihale mevzuatından kaynaklandığını bildiren Akbıyık, Salini-Gülermak OGG ve İçtaş İnşaat Sanayi Ticaret AŞ-Astaldi OGG'nin tekliflerindeki mecburi şartlar zarfının uygun çıktığını bildirdi. Akbıyık, 'China Communications Construction-Doğuş İnşaat Ticaret AŞ-Yapı Merkezi-Arkon İnşaat firmalarından oluşan ortak girişiminin uygun doküman çıkmadığı için tekliflerini alamadık. Zarflarını iade ettik. MAPA firması mecburi şartlar zarfı uygun çıktı. Ayırca son katılımcı Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-Limakİnşaat-Makyol İnşaat-Kalyon İnşaat firmalarının vermiş olduğu mecburi şartlar zarfı uygun çıktı' dedi.

12 yıl önce