|

400 bin işçinin primi devletten

Başbakan Erdoğan, sigorta priminin işveren kısmını devletin ödemeye devam edeceğini açıkladı. 400 bin işçiyi doğrudan ilgilendiren kararla, devlet 3, 4, 5 ve 6''ncı bölgelerde, sigorta primlerini bir süre daha karşılayarak sektörün elini rahatlatacak.

.
00:00 - 18/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 21:12 - 17/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
400 bin işçinin primi devletten
400 bin işçinin primi devletten

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin''deki temasları kapsamında, önceki akşam kanaat önderleriyle yaptığı toplantıda, işçi ve işverenlerin merakla beklediği müjdeyi verdi. Doğu ve Güneydoğu''dan gelen patronların yoğun istekleri üzerine 400 bin işçiyi doğrudan ilgilendiren sigorta priminin işveren kısmını devletin ödemeye devam edeceğini Erdoğan açıkladı.

6''NCI BÖLGEDE 6 YIL

Devlet 3''üncü bölgedeki şehirlerde patronların yerine 3 yıl, 4''üncü bölgede 4 yıl prim yatıracak. 5''inci bölgedeki işyerleri için 5 sene, 6''ncı bölgedeki işverenler için 6 yıl boyunca SSK primlerini devlet karşılayacak. 49 ilde 10 ve üzeri işçi çalıştıran patronlara verilen sigorta prim desteğinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona erdiği, uzatılmayacağı açıklanmıştı. Toplantıda korucu dernekleri temsilcilerinin, korucuların özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde talepleri üzerine Başbakan Erdoğan, maaşların iyileştirildiğini özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Korucular 2002 yılında 230 lira alırken şuan 834 lira ücret alıyorlar.

Karasal yayına 50 liralık aparat

Binalardaki anten kirliliğinin önüne geçmeyi hedefleyen Hükümet, yasayla bunun önüne geçecek. Karasal yayına geçilecek olması nedeniyle yeni üretilen televizyonlarda DVB-T özelliği bulunmasının zorunlu olmasına karşın, eski televizyonlar için aparat gerekecek. Teknik Sat Group Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yukarıkozan, ''2013''ün ilk ayından itibaren piyasada satılan tüm TV''lerde DVB-T özelliği bulunması zorunlu oldu. Fakat devletin karasal yayına geçmesiyle birlikte bu yayını almak isteyenlerin eski TV''lerde DVB-T özelliği bulunmadığı için özel bir aparatla (Dijital alıcı) izlenmesi mümkün olacak. Bu aparat geliştirilmesinde son aşamalardayız. Piyasada satış tutarının yaklaşık 50 TL civarında olacağını tahmin ediyoruz'' dedi. Yukarıkozan var olan merkezi sistemin yasalaşmasıyla birlikte önemli bir hacme ulaşacaklarını anlatan Erdal Yukarıkozan, yerli üretimin gücüne de dikkat çekti.

11 yıl önce
default-profile-img