|

52 ili solladı

Maliye'nin kamu şirketlerinin büyüklüğünü ortaya çıkaran çalışmasına göre, İstanbul'da sadece otopark uygulamasının cirosu 52 il belediyesinin bütçe gelirinden daha büyük.

Aa
00:00 - 14/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 17:51 - 14/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
52 ili solladı
52 ili solladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatı ve geçen yıl çıkan tebliğ kapsamında Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve yaklaşık 1 yıldır belediye şirketlerinin de mali yapılarının derlenmesi çalışmalarda da sona gelindi.

Bu çerçevede kamunun gerçek büyüklüğü ortaya konacak ve kamuda şeffaflığı sağlamak amacıyla ortaya çıkan veriler Bakanlık tarafından yayınlanacak.

Çalışmadan çıkan çarpıcı ilk sonuçlara göre; İstanbul'da sadece otopark uygulamasının cirosu 52 il belediyesinin bütçe gelirinden, Ankara'daki halk ekmek uygulaması cirosunun ise 33 il belediyesinin bütçe gelirinden daha büyük.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Çalışma sonucunda ayrıca belediye şirketlerinin banka mevcutları, alacakları ve borçları ilk kez bir bütün olarak görülebilecek. Böylece kamu sektörü hesapları daha net izlenecek ve uluslararası arenada daha kapsamlı bir mali performans verileri sunabileceğiz" şeklinde konuştu.

11 yıl önce