|

6 ülke şifayı onda buldu

Manisalı girişimci Aslı Pulcuoğlu, Merkez Efendi'nin yüzyıllar önce 41 çeşit baharatla Yavuz Sultan Selim'in eşi ve Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan için hazırladığı reçeteyi uygulayarak 'Dr. Mesir' markasıyla ürettiği macunu ihraç etmeye başladı.

Aa
00:00 - 4/01/2013 Cuma
Güncelleme: 18:29 - 4/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
6 ülke şifayı onda buldu
6 ülke şifayı onda buldu

Uzakdoğu ülkelerine mesir ihracatı yaparak bir ilki gerçekleştiren Pulcuoğlu, Rusya ve İngiltere pazarı için de anlaşma sağladı. Hiçbir katkı maddesi içermeyen ve çam balıyla üretilen mesir, kısa bir süre sonra bu iki ülkedeki eczane ve marketlerde de satılmaya başlanacak. Pulcuoğlu'nun sonraki hedefi ise Afrika pazarına girmek. Asli Pulcuoğlu, bu işe 1,5 yıl önce internet üzerinden mesir macunu satarak başladığını söyledi. Daha sonra yurt dışındaki fuarlara katılarak mesiri tattırdığını ve çok olumlu tepkiler aldığını aktaran Pulcuoğlu, "Olumlu tepkiler gelince ve dünyanın hiçbir yerinde mesir gibi bir ürün olmadığı için bu işin büyük bir pazar olduğunu fark ettim. Merkez Efendi'nin reçetesini uygulayarak, üç ay önce mesiri çam balı ile üretmeye başladık. Biz şeker veya glikoz kullanmıyoruz. Çam balı şekerlenme yapmaz. Balı doğru noktalardan alıyoruz ve mesire en iyisini koyuyoruz." dedi. Ballı mesire ciddi miktarda talep geldiğini belirten Pulcuoğlu, "Uzakdoğu pazarına girmek gerçekten zordur. Talepler üzerine Malezya'da bir firma ile anlaştık ve ilk ihracatımızı buraya 4 ton olarak yaptık. Ürünümüz Malezya üzerinden Çin, Tayland, Singapur, Endonezya ve Honkong'a da gidecek." diye konuştu. En büyük hedeflerinin Afrika pazarına girmek olduğunu vurgulayan Pulcuoğlu, "Avrupa pazarından ziyade Afrika pazarıyla irtibattayız. İlişkide olduğumuz ülkeler Libya, Cezayir, Tunus ve Sudan. Görüşmelerimiz devam ediyor. Mesirin kan yapıcı ve vücut direncini yükseltici özelliği olduğu için Afrika ülkelerinde böyle bir ürüne ihtiyaç olduğunu düşündük. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bu ülkelere de ihracata başlamayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

METABOLİZMAYI KUVVETLENDİRİYOR

Türkiye'de bir ezberi bozmaya çalıştıklarına değinen Asli Pulcuoğlu, "Anne sütünden kesilen çocuklara 2 yaşından itibaren mesir macunu yedirilmesini tavsiye ediyoruz. Çocukların metabolizmasını kuvvetlendiriyor ve vücut direncini artırıyor. İçinde hiçbir katkı maddesi olmayan ve balla üretilen mesir, tam bir şifa kaynağıdır. Yabancı ülkeler de mesirin önemini anladı. Mesiri ihraç etmemiz, Manisa'nın tanıtımı yaparken insanlara şifa konusunda doğru ürünü sattığımızı da gösteriyor." dedi.


11 yıl önce