|

Abank'ın talibi çok ama kesinlikle satılmayacak

Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan, Abank'ın Alfa Bank'a satışının BDDK'nın onay vermemesi üzerine iptal edildiğini hatırlatarak, "Gündemimizde Abank'ı satmak hiç yok. Randevu isteyenler oluyor ama görüşmüyoruz" dedi

İstanbul
00:00 - 8/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:42 - 8/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Abank'ın talibi çok ama kesinlikle satılmayacak
Abank'ın talibi çok ama kesinlikle satılmayacak

Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan, Abank'ın Alfa'ya satışının BDDK'nın onay vermemesi üzerine iptal edildiğini hatırlatarak, "Gündemimizde Abank'ı satmak hiç yok. Banka işlerimiz dışındaki işlerimize yoğunlaşmış vaziyetteyiz. Ortadoğu'dan ve Avrupa'dan konuşmak isteyen, randevu isteyenler oluyor ama görüşmüyoruz" dedi.

Özilhan, Mc Donalds'ın basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özilhan, Abank'ın Alfa'ya satışına BDDK'nın onay vermemesine ilişkin bir soru üzerine, BDDK'nın onaylamadığı satış sonrasında Alfabank ile olan ilişkilerinin bittiğini, şu anda bulundukların noktanın bu olduğunu ifade etti. Gündemlerinde Abank'ı satmanın hiç olmadığını, gelecekle ilgili de satışa ilişkin bir şey bulunmadığını belirten Özilhan, "Gelenler, konuşmak isteyenler, soranlar var ama hiç kimseyle görüşmüyoruz. Ortadoğu'dan ve Avrupa'dan randevu isteyenler oluyor. Hiç kimseyle görüşmüyoruz" dedi. Özilhan, grup olarak konuşup, tartışıp, irdeleyip ne yapacaklarına karar vereceklerini dile getirerek, şöyle konuştu: "Alfabank'la görüşmemiz bitti. Herhangi bir görüşmemiz söz konusu değil. Alfa, BDDK'dan randevu istediler diye tahmin ediyorum. Bir araya gelip konuştular ya da konuşacaklar. Kredibiletelerindeki sorunu çözmek için... Alfabank için önemli bir karardı. İki önemli rakibi Türkiye'de banka aldı, ortak oldu. Onların da düşüncesi vardı ama gerçekleşmedi."

Grup olarak başka işlerinin bulunduğunu, onlara yoğunlaşmış vaziyette olduklarını kaydeden Özilhan, Abank'ın değerinin ise her geçen gün arttığını, öz kaynaklarının büyüdüğünü, sağlıklı bir şekilde bankanın büyüdüğünü söyledi. Tuncay Özilhan, olası Kuzey Irak operasyonunun yatırımlarına etkisine yönelik soruya da, "Şuanda o bölgeye ihracatımız var. İhracat sürüyor. Gümrükte geçişte sorun oluyor ama çok sorunumuz yok. Erbil'deki yatırımlarımızda da sorun yaşamıyoruz" dedi.


Alfa için önemli

Abank'la artık görüşme yapmalarının söz konusu olmadığını belirten Özilhan, iptal edilen satışın iki rakibi banka alan Alfabank için önemli olduğunu kaydetti.



16 yıl önce