|

Abonesini artıracak pazar lideri olacak

10 milyon abonesi olan Avea, 2008 yılında 300 milyon dolar yatırım yaparak gücünü artırmayı hedefliyor ve 2010 yılına kadar pazar payını yüzde 25'e çıkarmayı ve 3 milyon yeni abone kazanmayı planlıyor

Eylem Şimşek
00:00 - 30/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 30/01/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Abonesini artıracak pazar lideri olacak
Abonesini artıracak pazar lideri olacak

Telekomünikasyon sektörünün ve Avea'nın 2007 yılındaki performansının değerlendirildiği ve 2008 beklentilerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Avea CEO'su Cüneyt Türktan, şirketin cirosunun 1.7 milyar YTL'ye ulaşma başarısı gösterdiğini söyledi. Türkiye mobil pazarındaki abone sayısı 2007'de bir önceki yıla göre yüzde 17 büyürken, Avea'nın yüzde 33 büyüdüğünü vurgulayan Türktan, Avea'nın özellikle 2007'nin son 3 ayında yeni abone kazanımında yüzde 60 artış kaydettiğini ve 10 milyon müşteriye ulaştığını, böylece pazar payını yüzde 16'ya çıkarttığını belirtti.

KAPSAMA ALANIMIZ GENİŞ

Türktan, 2007 yılında yapılan toplam 302 milyon dolarlık yatırımla altyapılarını daha da güçlendirdiklerini ve bu sayede 3000 ve üstü nüfuslu yerleşim yerlerinin yüzde 99.5'ini kapsadıklarını aktardı. Öte yandan Türkiye nüfusunun yüzde 93'ünü kapsayan EDGE şebekesi ile penetrasyonu yüzde 87 seviyesine ulaştırdıklarını belirten Türktan, bu alanda Avea'nın liderliğinin sürdüğünün altını çizdi. "Türktan, 2008 yılında 300 milyon dolar daha yatırım yaparak şebeke, bilişim teknolojileri ve dağıtım kanallarındaki gücümüzü artırıp, yıl sonuna kadar da 1000 ve üzeri nüfuslu yerlerin tümünü kapsama altına alacağız" dedi Ayrıca, Avea'nın satış noktası sayısının da bin 154'e çıktığını vurguladı.

HER SİSTEME UYUMLUYUZ

Türktan, Diyarbakır'da açılan santral ile Güneydoğu Anadolu bölge şebekesini daha verimli ve kaliteli hale getirdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "2007 yılı içinde Avrupa ve birçok uluslararası standartlar ile uyumlu, Türkiye'nin ilk yüksek teknolojiye sahip yeni nesil IP tabanlı çekirdek şebekemizi hayata geçirdik. Bu sistem sayesinde Avea, 3G,4G ve Wi-Max gibi teknolojilere uyumlu hale geldi. Aralık ayında ise İzmir Santralimizi teknolojik altyapısı güçlü yeni binasına taşıdık. Bu sayede Ege Bölgesi ve çevre illerdeki abonelerimize daha iyi hizmet sunmaya başladık."


Hedef yüzde 25 pazar payı

2008'e dair öngörülerini de dile getiren Türktan "GSM sektörü 2008'de de hızlı gelişmesini sürdürecek. Avea pazar ortalamalarının üzerinde büyümeye ve abonelerinin yüzünü güldürmeye devam edecek" dedi. Türktan, yatırımlarda müşteri ihtiyaç ve memnuniyetinin ön planda tutulacağını vurguladı ve şöyle devam etti: "Bu sene 3 milyon yeni abone hedefliyoruz. Yapacağımız yatırımlar ile 2010 yılında pazar payımızı yüzde 25'e çıkarmayı hedefliyoruz."


Türkiye'nin % 94'ü kapsama alanında

Tesis ve kule paylaşımı konusuna da değinen Türktan, bu uygulamanın aboneye olduğu kadar ekonomiye ve çevre korunmasına da olumlu katkısı olduğunu belirtti ve ekledi: "Kapsama ihtiyacı olan her bölgeye 3 kule kurulması yerine, tek kule üzerinde 3 operatörün yer alması hem maliyetlerin düşmesine ve abonelere yansıtılan fiyatlarda avantaj sağlanmasına, hem de çevrenin korunmasına ve daha az etkilenmesine yardımcı olacak. Avea olarak 8500'den fazla baz istasyonumuzla Türkiye'nin yüzde 94'ünü kapsama altına aldık" dedi.


2008'in en iyisi olmak istiyoruz

Türktan, "2007 yılında Avea, sektördeki en iyi teklifleri sunmaya devam etti. Artık cep telefonu kullanıcıları, gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak tarifeleri Avea'da bulacağını biliyor. 2008'de de en iyi operatör biz olacağız" dedi. MobilVizyon ile MobilOfis uygulamalarının 2007 yılında sektöre damga vurduğunu söyleyen Türktan, katma değerli hizmetler tarafında da Acil Çıkış, Renkli SMS, Neşeli Mesaj, Fonses, HazırCevap, Gole Kontör ve Windows Live Messenger gibi hizmetleri Avea aboneleri ile buluşturduklarını belirtti.



16 yıl önce