|

Akıllı masalarda garsona gerek yok

Aa
00:00 - 24/01/2010 Pazar
Güncelleme: 23:07 - 23/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Akıllı masalarda garsona gerek yok
Akıllı masalarda garsona gerek yok

Üç girişimci genç, restoran ve oteller için 'akıllı masa' projesi geliştirdi. Masa üzerindeki elektronik sistem ile müşteri yemek siparişi verilebilen, ekrandan mutfakta yemeğin hazırlanışı izlenilebilen, yemek hazırlanıncaya kadar oyun oynanabilen ve kredi kartıyla hesabın yine bu sistemle ödendiği akıllı masa projesi ortaya koydu. Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen Uluslararası Konaklama, Ağırlama, İkram Fuarı'na katılan EGOPA Bilgisayar Limited Şirketi'nin Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Uzmanı 26 yaşındaki Abdullah Durum, Yazılım Geliştirme Müdürü 27 yaşındaki İlker Durgun ile Şirket Müdürü Umut Şengezer'in geliştirdikleri, restoran ve otellerde hem işletmeye hem de müşteriye kolaylık ve rahatlık sağlayacak 'Akıllı Masa' projesi büyük ilgi gördü.

KASİYERE DE UĞRAMAYIN

İlker Durgun, 'Akıllı Masa' ile müşterinin, garson ve kasiyerle muhatap olmadığını, hem işletmeye hem de müşteriye büyük kolaylıklar sağladığını söyledi. 'Akıllı Masa' üzerinde entegre olan elek-tronik sistem ile müşterinin restoranı inceleyebildiğine ve daha titiz davranacağına dikkat çekti.


Sipariş gelene kadar oyun

Akıllı masada, müşteri masa daki ekranda yemek çeşitlerini, fiyat listesini görüyor. Siparişleri sistemden veriyor. Yemek gelene kadar oyun oynanabiliyor


14 yıl önce