|

Anadolujet Şırnak uçuşlarına başladı

AnadoluJet; tarihin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan Şırnak''ı da uçuş ağına ekledi. 10 Ekim tarihinde düzenlenen tören ile başlayan Ankara – Şırnak karşılıklı seferleri haftanın üç günü gerçekleştirilecek.

YUNUS GÖKSU/ YENİSAFAK.COM.TR/ EKONOMİ
00:00 - 10/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:42 - 11/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
Anadolujet Şırnak uçuşlarına başladı
Anadolujet Şırnak uçuşlarına başladı

Halkın havayolu Anadolujet, uzakları yakınlaştırmaya devam ediyor. AnadoluJet, şimdi de Güneydoğu Anadolu''nun madencilik, tarım ve hayvancılık ile öne çıkan 300 bin nüfuslu şehri Şırnak''ı, önce Türkiye''ye sonrasında ise dünyaya bağlıyor.


Tarih boyunca yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapan Şırnak''ı; ekonomik ve sosyal açıdan 2023 Türkiye''sine taşımak ve şehrin gelişimini hızlandırmak arzusuyla uçuş ağına ekleyen AnadoluJet, bundan sonra Ankara – Şırnak arasında Salı, Perşembe, Pazar olmak üzere haftada üç gün karşılıklı sefer düzenleyecek.


Ankara Esenboğa Havalimanı ile Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı arasında yapılacak seferlerin ilki ise 10 Ekim tarihinde AnadoluJet yetkililerinin ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi. Uçuşun ardından Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı''nda gerçekleştirilen törene Şırnak Valisi Hasan İpek, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB TSO Konsey Başkan Yardımcısı Osman Geliş, Cizre TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çağlı ve AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan da katıldı.


Şırnak''ın ticari, kültürel gelişimi ve kalkınması için büyük önem taşıyan Ankara - Şırnak seferleri, Ankara''dan saat 11:00 ve Şırnak''tan 13:10 hareketle gerçekleştirilecek.

11 yıl önce