|

Anadoluya özel önem veriyoruz

Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, son yıllarda geliştirdikleri sosyal sorumluluk projelerinde Anadolu''ya özel önem verdiklerini söyledi. Engelli istihdam projeleri yanında, ''Türkiye''nin Minikleri Dünyanın Yıldızları'' projeleriyle köylere kadar ulaştıklarını söyledi.

Orhan Orhun Ünal
00:00 - 30/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:03 - 29/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Anadoluya özel önem veriyoruz
Anadoluya özel önem veriyoruz

Avea Kurumsal İletişim Grup Direktörü Füsun Feridun, sosyal sorumluluk projelerinde fırsat eşitliği sağlamak için özellikle Anadolu''ya yöneldiklerini söyledi. Feridun, ''Özümüzle Üretiyoruz'' ve ''Türkiye''nin Minikleri Dünyanın Yıldızları'' projeleriyle köylere kadar ulaştıklarını belirtti.

AMAÇ FIRSAT EŞİTLİĞİ

Füsun Feridun, Avea''nın sosyal sorumluluk faaliyetlerine yenilerinin eklenmesi yanında mevcut olanlarında geliştirildiğini dile getirdi. Feridun, sosyal sorumluluk projelerinde toplumun duyarlı olduğu konulara önem verdiklerini belirterek faaliyetlerinde özellikle Anadolu''ya yöneldiklerini ifade etti.

Dokuz yıl önce engelli istihdam projesini ''Fiziksel Engelliler Vakfı'' ile birlikte başlattıklarını belirten Feridun, engellilerin en önemli sorunlarının başında istihdamın olduğunu söyledi.

3 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM

Feridun, Fiziksel Engelliler Vakfı ile birlikte sürdürdükleri proje kapsamında şu ana kadar 3 bin 500 engelliye istihdam sağladıklarını belirterek bu projede özellikle büyükşehirler dışındaki iller ve kadın istihdamına ayrı bir önem verdiklerini dile getirdi.

Füsun Feridun, ''Futbolun Minikleri isimli projemizi Barcelona Kulübüyle ortak geliştirdik. Anadolu''da futbol sevdalısı gençler kamplarda profesyonel eğitim aldı. Bazıları farklı kulüplerde bazıları da eğitim bursuyla yoluna devam ediyor'' dedi. Feridun, projenin kendileri için diğer anlamını da şöyle açıkladı: ''Kendi şehirlerinden kalkıp İzmir''de bir takımın altyapısında oynayan çocuklar var. Hakkari''nin köyünden İstanbul''a sonra da Barcelona''ya giden çocuğun geleceğe ait bakış açısı değişti. Ailelerin de hayalleri ve beklentileri olumlu.''

Genç fikirler kuluçka merkezinde

Genç girişimcilere yönelik ''AVEA Kuluçka Merkezi'' ni ise Feridun şu sözlerle açıkladı: ''Genç girişimcilere fikirlerini geliştirebilme imkanı sunan bir mecra. 2011 yılında kurulan merkezden şu ana kadar 9 girişimci mezun oldu. Yıl içindeki farklı dönemlerde bu merkezde genç girişimcileri projelerini geliştirme, tanıtma fırsatı sunuyoruz. Projelerin tamamlanması ardından, başarılı bulunanlar AVEA''da uygulanma şansına sahip. Hatta yeni dönem duyuruları başladı.''

10 yıl önce