|

Arazisini hazırlayana dönüşüm önceliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, kentsel dönüşüm projesine belediyelerden başlanacağını ifade ederek, "Hak sahipleriyle anlaşıp, arazisini hazırlayan belediyelerde kentsel dönüşüm kısa sürede başlayacak" dedi

00:00 - 19/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 22:49 - 18/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Arazisini hazırlayana dönüşüm önceliği
Arazisini hazırlayana dönüşüm önceliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yakında başlayacak olan dev kentsel dönüşüm projesinin öncelikle belediyelerden başlayacağını söyledi. Bakan Bayraktar “Valiliklerin koordinesinde belediyelerin ön planda olacağını, hak sahipleriyle anlaşan ve arazisini hazırlayan belediyelerde dönüşümün en kısa zamanda başlayacağını” dile getirdi. 81 il valiliğine yazı gönderildiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Sınırları içerisinde kentsel dönüşüm uygulanabilecek afet riskli alanların, gecekondu bölgelerinin tespit edilerek gerekli bilgi ve belgelerin bakanlığa iletilmesi istenildi” dedi.

150 BELEDİYEDEN TALEP VAR

Kentsel dönüşüm projesinin Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olduğunu belirten Bakan Bayraktar, “Belediyelerden konuya ilişkin büyük talep olduğunu, bu süreçte şu ana kadar bakanlığına 150 civarında belediyeden sınırları içerisinde kentsel dönüşüm projesi uygulanması talebinde bulunulduğunu” belirtti. Bakan Bayraktar ”Belediyeler bu alanlardaki hak sahipleriyle görüşerek anlaşmaları ve arazilere ilişkin mülkiyet sorununu çözmeleri takdirde uygulamaların öncelikle bu bölgelerden başlayacağını” belirtti.

12 yıl önce
default-profile-img