|

Ardo'dan saatte 17 kuruşa ısınma vaadi!

Her geçen gün yeni ürünler ve ağır suçlamalarla biraz daha ısınan ısıtıcı sektörüne PestGO Elektronik, 'yeni nesil ısıtıcı Ardo'yla saatte 17 kuruşa ısınmam mümkün' vaadiyle girdi

Ekonomi Servisi
00:00 - 24/01/2009 Cumartesi
Güncelleme: 02:08 - 24/01/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Ardo'dan saatte 17 kuruşa ısınma vaadi!
Ardo'dan saatte 17 kuruşa ısınma vaadi!

PestGO Elektronik Ar-Ge Limited Şirketi Kurucusu Niyazi Davran, plazma TV'yi andıran ısıtıcıyla dünya çapında bir buluşa imza attıklarını belirterek, 'Ülkemiz şartlarında binalarda ısı ihtiyacı, metrekarede 300 Watt ile 450 Watt arasındayken, Ardo ile bu ihtiyaç, 10 ila 70 Watt aralığına kadar düşüyor. Bu da en kötü yalıtımlı binada, 10 metrekare odada iksi 10 derece soğuktu Ardo ile saatte 17 kuruşa ısınmak demektir. Bu sonuç Avrupa standartlarında bile ucuza ısınma anlamını taşır” dedi. İki firmanın kendi ürünlerini taklit ettiğini belirten Davran, avukatıyla katıldığı toplantıda yasal süreç başlattıklarını anlattı. Sektördeki ısıtıcı kavgası UFO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Yeşil'in, "Vecta markalı sobalar, moleküler ısı transferi sistemi ile yüzde 80 enerji tasarrufu sağlıyorsa, UFO'nun tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı'na bağışlamaya hazırız" açıklamasıyla başlamıştı. Türk Standartları Enstitüsü de Vecta'ya verilen TSE belgesinin, hiç bir şekilde Vecta'nın yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığının ispatı olmadığını açıkladı.


1 milyon liralık yatırım

Ardo'nun doğalgazdan bile ucuz ısıttığını iddia eden infrared ısıtıcılara göre yüzde 50 tasarruf sağladığını iddia eden Davran, 'Hedefimiz önümüzdeki yıl 500 bin ısıtıcı satmak. Ardo'ya toplam 1 milyon liralık yatırım yaptık. Ardo 4 kişilik bir ekibin 5 yıllık ar-ge emeğinin ürünüdür' şeklinde konuştu.


15 yıl önce