|

Asgari ücrete yapılan artışı yeni yıl vergileri aldı götürdü

Türk-İş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e gönderdiği mektupta, “Asgari ücret daha yürürlüğe girmeden başlayan zamlarla çalışanların mağdur edildiğini öne sürdü.

00:00 - 3/01/2010 Pazar
Güncelleme: 22:49 - 2/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Asgari ücrete yapılan artışı yeni yıl vergileri al
Asgari ücrete yapılan artışı yeni yıl vergileri al

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete yapılan zam ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e gönderdiği mektupta, 'Asgari ücret daha yürürlüğe girmeden başlayan ve ardı ardına gelen zamlarla çalışanlar bir kez daha mağdur edilmiştir. En temel ihtiyaçları bile karşılamaktan uzak kalan yeni asgari ücretin bir an önce tekrar gözden geçirilmesi bir zorunluluktur' ifadelerine yer verdi.

Atalay, Bakan Dinçer'e yolladığı mektupta, 2010'da geçerli olacak asgari ücretin belirleniş tarzı ve zam oranının, ülkede ve çalışanlarda büyük bir hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. Atalay, 'Hükümetin önceden belirlendiği, işveren kesiminin de benimsediği yeni asgari ücretin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun iradesini yok sayan bir anlayışla karara bağlandığını' öne sürdü.

İŞÇİ İÇİN GÜVENCE

Asgari ücret uygulamasının, işçinin ekonomik ve sosyal durumunun iyileştirilmesi için önemli bir araç olduğunu vurgulayan Atalay, uygulamanın, rekabetin emek sömürüsüne yol açmadan yapılmasına yönelik olduğunu belirtti.


14 günlük zam farkı

Yapılan zam uyarınca memurlar, 15 Ocak 2010'da enflasyon farkı olsun olmasın, maaşlarını zamlı birşekilde alacak. Memurlara, 14 günlük de zam farkı verilecek. Öte yandan memur emeklileri de bu ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirleyeceği tarihte zam farklarını alacak.



14 yıl önce