|

Bakan Çağlayan:İyi ki 2008 krizi oldu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Büyük bir rekabet ortamı içerisindeyiz. İyi ki ekonomik kriz oldu. Eğer kriz olmasaydı insanların aklı başına gelmeyecekti. Asıl olanın üretim olduğu ortaya çıktı. Rekabetin usulleri değişti. İşte bu ortamda Türkiye konumu itibariyle yeni pazarlar oluşturdu' dedi.

İha
00:00 - 31/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:16 - 31/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Bakan Çağlayan:İyi ki 2008 krizi oldu
Bakan Çağlayan:İyi ki 2008 krizi oldu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Metalik Fikirler 1. Arge Proje Pazarı' yarışması ödül törenine katıldı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Bakan Çağlayan'ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki ile davetliler katıldı.

Ar-Ge'yi iyi kullanan kazanır

Törende bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, "Bundan sonra bilimi, teknolojiyi, tasarımı ve Ar-Ge'yi en iyi kullanan bu yarıştan karlı çıkacak. Türkiye'nin yarınları için yüksek teknolojik ve katma değerli ürünler üretilecektir' dedi.

Törenin asıl amacının işbirliğini sağlamak olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, 'İnovasyonu, tasarımı kim yapacak? Genç mühendisler, akademisyenler, üniversiteler ve sektörün içindeki sanayiciler bunu yapacak. Bunu gerçekleştirmekten başka şansımız yok. Dünyanın her tarafında anlatılan bir ülkeyiz. Bitmiş tükenmiş, ruhu dengesi bozulmuş Avrupa için tek çıkış kapısı Türkiye'dir. Avrupa'nın en önemli üretim ve yönetim üssü olmaya devam edeceğiz. Doğrudan yabancı sermaye girişlerinde çok önemli yol katettik artık hamallık yapmanın bir anlamı yok' diye konuştu.

Büyük bir rekabet var

Kriz nedeniyle insanların, şirketlerin davranış kalıplarını değiştiğini belirten Çağlayan, 'Büyük bir rekabet ortamı içerisindeyiz. İyi ki ekonomik kriz oldu. Eğer kriz olmasaydı insanların aklı başına gelmeyecekti. Asıl olanın üretim olduğu ortaya çıktı. Rekabetin usulleri değişti. İşte bu ortamda Türkiye konumu itibariyle yeni pazarlar oluşturdu' şeklinde konuştu.

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki ise, 2023 hedefi için üzerlerine düşen her şeyi yapmaya çalıştıklarını belirterek, ihracatçılar olarak katma değerli ürünler üretilmesini arzu ettiklerini söyledi.

11 yıl önce