|

Bali uçuşunun önü açıldı

Türkiye ve Endonezya Sivil Havacılık Otoriteleri, 18 Haziran 2010 tarihinde Ankara'da bir araya gelerek Havacılık Anlaşması imzaladı.

Yasin Yılmaz
00:00 - 22/06/2010 Salı
Güncelleme: 14:43 - 22/06/2010 Salı
Yeni Şafak
Bali uçuşunun önü açıldı
Bali uçuşunun önü açıldı

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru ve Endonezya Sivil Havacılık Otoritesi Hava Ulaştırma Genel Müdürü Tri S. SUNOKO başkanlığında gerçekleştirilen ikili havacılık müzakerelerinde mevcut anlaşma günün koşullarına göre revize edildi.


Müzakereler sonunda imzalanan Mutabakat Zaptı ile her iki ülkeden bir havayolunun uçmasına imkan veren eski anlaşma, birden fazla havayolunun uçuşuna olanak verecek şeklide çoklu tayine dönüştürüldü.


Anlaşmaya göre; Türk havayolu işletmelerine Endonezya'daki mevcut uçuş noktası Jakarta'ya ilave olarak Denpasar (Bali) ile sonradan belirlenecek bir noktaya sefer gerçekleştirme hakkı verilirken, Endonezyalı havayolu işletmelerine de İstanbul'un yanı sıra Ankara ve Antalya'ya tarifeli sefer yapma hakkı tanındı.


Türkiye için Singapur, Bangkok ve sonradan belirlenecek bir nokta ara noktalar olarak belirlenirken, üç öte noktanın daha sonra belirlenmesine karar verildi. Endonezya tarafı için de 3'er ara ve öte noktaların daha sonra belirlenmesi konusunda anlaşma sağlandı.


Türkiye ile Endonezya arasında toplamda haftalık 4 frekans olan tarifeli yolcu seferleri sayısı, her iki ülke tarafından tayin edilen havayolu işletmelerince kullanılmak üzere haftada 14 frekans'a yükseltildi.


Ayrıca tayin edilen havayollarına belirlenen hatlarda 14 frekans kargo seferi yapma hakkı verildi.


Taraflar ayrıca, Türk ve Endonezyalı taşıyıcıların ortak uçuşlar yapmasına imkan tanıyan bir metin üzerinde de mutabakata vardı.


14 yıl önce