|

Bank Asya'nın değeri halka arzla 3 kat arttı

Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca, 2007'de yıllık yüzde 50 büyüme kaydeden Bank Asya'nın piyasa değerinin halka arzdan sonra 3 kat artarak 3 milyar 210 milyon YTL'ye yükseldiğini bildirdi

Yılmaz Yıldız
00:00 - 26/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Bank Asya'nın değeri halka arzla 3 kat arttı
Bank Asya'nın değeri halka arzla 3 kat arttı

Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca, geçen yıl halka arzedilen Bank Asya'nın piyasa değerinin 3 kat arttığını söyledi. Kabaca, Bank Asya'nın yeni Genel Müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Bank Asya'nın 2007 yılını ilişkin verilerini ve 2008 hedeflerini açıkladı. Bank Asya'nın, 2007 yılında kârlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini ifade eden Kabaca, 9. ay itibariyle 118 şubeye, 3 bin 288 personele ulaştıklarını bildirdi.

Bankanın dış ticaret performansına da değinen Kabaca, Bank Asya'nın dış ticaret hacminin 4,5 milyar dolara çıktığını bildirdi. Kabaca, geçen yıl halka açılan Bank Asya'nın piyasa değerinin ise 1 milyar 50 milyon dolardan, 3 milyar 210 milyon YTL'ye yükselerek yaklaşık 3 kat arttığını kaydetti.

Bankanın aktif büyüklüğünün yılın 3. çeyreğinde 5 milyar 668 milyon YTL'ye yükseldiğini, bunun yıllık bazda yüzde 50'nin üzerinde bir büyümeyi ifade ettiğini belirten Kabaca, Bank Asya'nın aynı dönemde 4 milyar 766 milyon YTL nakit fon kullandırdığını, toplanan fonların ise 4 milyar 280 milyon YTL'ye ulaştığını kaydetti.

Kabaca, Bankanın 2006 yılı 9 aylık dönemde 94 milyon YTL olan net kârının, 2007 yılının aynı döneminde yüzde 49'luk artışla 141 milyon YTL'ye yükseldiğini bildirdi. 2007 yılında özellikle kredi kartı adedi ve cirosunda büyük artışlar elde edildiğini kaydeden Kabaca, adet olarak kredi kartı pazarında 13. sırada yer aldıklarını söyledi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kabaca, Türkiye ile IMF'nin gelecek dönemdeki ilişkileri konusunda bir soru üzerine, 2008 yılının, dünya piyasalarındaki dalgalanmalar nedeniyle kritik bir yıl olarak görüldüğünü, Türkiye'nin de güven tazelemesi açısından IMF ile ilişkilerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

2008 UMUT VADEDİYOR

Ünal Kabaca, 2008 yılı beklentileri konusunda bir soru üzerine, yüzde 40'lar civarında bir büyüme hedeflediklerini bildirdi.

Gelecek yılın, finansal anlamda yurt dışındaki çalkantılardan dolayı özellikle ilk çeyreğinin biraz sıkıntılı geçeceğini bildiren Kabaca, yılın ikinci yarısından itibaren piyasaların açılmasının beklendiğini söyledi. Gelecek yıl finansal piyasalarda konsolidasyonların süreceğini belirten Kabaca, özellikle kredi kartı tarafında bunun beklendiğini, piyasada kalacak kartlar arasında yer almayı istediklerini söyledi. Kabaca, "Finansal piyasalar açısından 2008 yılı için çok fazla endişemiz yok" dedi.

Bankacılık sektöründeki yabancı payına ilişkin bir soru üzerine Kabaca, "Rekabetin artması her zaman olumlu bir gelişme. Yabancı yatırım Türkiye'ye istikrarla birlikte gelmeye başladı. Önümüzdeki dönemde yabancı payının artacağı açık" şeklinde konuştu.


Yeni bina 15 ayda tamamlandı

Geçen yıl şubat ayında yapımına başlanan yeni binası yaklaşık 15 ayda tamamlandı. Bank Asya çalışanları, güneş ışığından daha fazla yararlanabilmek amacıyla özel olarak tasarlanan yeni binalarında ekim ayından itibaren hizmet vermeye başladı. Binadaki ilk basın toplantısında aynı zamanda 2007 Mevlâna Yılı etkinlikleri kapsamında Bank Asya Kültür Hizmetleri tarafından yayınlanan "Diyar-ı Mevlâna" adlı kitaptan seçilen 50 kadar fotoğrafın yer aldığı "Diyar-ı Mevlâna" adlı serginin de açılışı yapıldı.


Mevlâna Yılı'na özel kitap

Finans sektöründeki 11. yılını geride bırakan Bank Asya, kültürel ve tarihi değerlere sahip çıkmak adına gerçekleştirdiği kültür hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Mevlana'nın doğumunun sekiz yüzüncü yılında hazırlanan "Abideleri ve Günümüze Mesajlarıyla Diyar-ı Mevlâna" adlı kitap Bank Asya Kültür Hizmetleri tarafından yayınlandı. Kur'an tefsiri uzmanı ve araştırmacı Doç. Dr. Murat Sülün tarafından hazırlanan "Abideleri ve Günümüze Mesajlarıyla Diyar-ı Mevlâna", hem görsel yönüyle hem de bilgiye ve tahlile dayanan içeriğiyle alanında orijinal bir çalışma olma özelliği taşıyor. Murat Sülün, sadece fotoğraflarla sınırlı kalmamış; hem eserler hakkında bilgiler vermiş hem de Kur'an-ı Kerim'in ayetleri ve Mesnevi'nin beyitleri üzerine açıklamalarda bulunmuş.



16 yıl önce