|

Bankaların aldığı şok ücret

TBMM Dilekçe Alt Komisyonu Başkanı Ürün, bankaların ilginç isimler altında ücret aldıklarını belirterek, "Kasa ziyareti ücreti gibi... 64 kalem, akıl alacak gibi değil" dedi.

Aa
00:00 - 31/05/2013 Cuma
Güncelleme: 14:42 - 31/05/2013 Cuma
Yeni Şafak
Bankaların aldığı şok ücret
Bankaların aldığı şok ücret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Alt Komisyonu Başkanı Halil Ürün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşın en fazla şikayetinin, bankalarla ilgili olduğunu bildirdi. Komisyona, yaklaşık 230 bin şikayetin geldiği bilgisini veren Ürün, kendilerinin yanı sıra Kamu Denetçiliği Kurumuna da aynı şikayetlerin yapıldığını ifade etti.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığının bankalar ve müşteriler arasında 33 kalem ücretten söz ettiğini anımsatan Ürün, komisyon çalışmalarında bankaların müşterilerinden 64 kalem ücret aldığını tespit ettiklerini belirtti.

Bunların içerisinde çok ilginç ücretlerin yer aldığını ve duyunca şok olduğunu söyleyen Ürün, şunları kaydetti:

"Bankaların, müşterilerinden aldığı o kadar ilginç şeyler var ki, mesela işletim ücreti, hesap çalışmadı işletimsizlik ücreti... Kasa kiraladınız kira ücreti, 'Kasama altın koyacağım, evimde muhafaza edemiyorum ya da altınlarımdan bir kaçı lazım oldu kasayı açtırdım' kasa ziyaret ücreti. Bu ücret 5 liradan başlıyor.

Diyelim ki; banka sizi bir konuda uyarmak istiyor ve mesaj atıyor en az 2 lira alıyor, bu da bankalara göre değişiyor, adı, bildirim ücreti. Havale ücreti, komisyonlar, kredi kartı ücreti, o ücreti, bu ücreti gibi 64 kalem ücret, akıl alacak gibi değil. Bu, yasayla falan da düzeltilecek bir iş değil."

11 yıl önce