|

Başkent Doğalgaz'da son dönemeç geçildi

Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissesinin satış yöntemiyle özelleştirilmesinde, son teklifler dün alındı. Başkent Doğalgaz'ın devrinin de bu yıl içinde gerçekleşmesi hedefleniyor

00:00 - 17/04/2012 Tuesday
Güncelleme: 03:20 - 17/04/2012 Tuesday
Yeni Şafak
Başkent Doğalgaz'da son dönemeç geçildi
Başkent Doğalgaz'da son dönemeç geçildi

Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissesinin satış yöntemiyle özelleştirilmesinde, son teklifler dün alındı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İdare'nin Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'de bulunan yüzde 80 oranındaki hissesinin özelleştirilmesine ilişkin ihaleye Aygaz AŞ-Fernas AŞ Ortak Girişim Grubu, Akfen Holding AŞ, STFA Yatırım Holding AŞ ve Kolin-Cengiz-Limak Yatırım Ortak Girişim Grubu teklif verdi.

VADELİ ÖDEME OPSİYONU

Başkent Doğalgaz özelleştirmesinde son teklif tarihi önce 31 Ekim 2011 olarak belirlenmiş ardından 27 Ocak 2012'ye daha sonra da 16 Nisan 2012'ye (bugün) ertelenmişti. Geçici teminat tutarının 30 milyon dolar olarak belirlendiği Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissesinin özelleştirmesi için, 26 Temmuz'da ihale ilanına çıkılmıştı.

Başkent Doğalgaz özelleştirmesinde, ihale bedelinin yüzde 50'si peşin, yüzde 50'si 2 yıl sonra olmak üzere vadeli ödeme opsiyonu olacak. Başkent Doğalgaz'ın özelleştirilmesi ihalesiyle ilgilenen gruplar arasında, Akfen, Aksa, Kolin-Cengiz-Limak, Aygaz, Torunlar, Global Yatırım'ın yanısıra STFA ile Çinli ENN ve Türk ortakları olan büyük bir Suudi fon da bulunuyor. Nihai pazarlık görüşmesinin ay sonunda yapılmasının öngörüldüğü Başkent Doğalgaz'ın devrinin de bu yıl içinde gerçekleşmesi hedefleniyor.




12 years ago