|

Bayram için tüm tedbirler alındı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ramazan Bayramının mutluluk içinde geçmesi, vatandaşların gidecekleri yere rahat ulaşabilmeleri amacıyla yollarda gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Aa
00:00 - 26/07/2014 السبت
Güncelleme: 11:20 - 26/07/2014 السبت
Yeni Şafak
Bayram için tüm tedbirler alındı
Bayram için tüm tedbirler alındı

Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, bayramlarda yoğunlaşan trafik nedeniyle üzücü kazaların yaşanabileceğine dikkati çekerek, bu kazalarda yaşamını yitiren her 10 kişiden 4'ünün sürücüler olduğunu söyledi.

Dikkatsiz ve tehlikeli araç kullanan sürücülerin hem kendilerine, hem sevdiklerine, hem de başka insanlara zarar verdiklerini ifade eden Elvan, "Sadece yola odaklanın, seyahat esnasında cep telefonu kullanmayın, emniyet kemerlerini mutlaka takın, hız limitlerine uyun, yoldaki işaret ve işaretçilere uyun, yorgun ve uykusuz yola çıkmayın" şeklinde sürücülere uyarılarda bulundu.

Bölünmüş yolların tamamında hız limitinin 110 olmadığını hatırlatan Elvan, yolların keskin viraj, yüksek eğim, meskun mahal veya kavşak gibi kesimlerinde hız tahdit levhaları ile belirlenmiş hız sınırlarının kesinlikle aşılmaması gerektiğini kaydetti.

Bakım, onarım çalışmalarına ara verilecek

Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına zorunlu olmadığı sürece 26 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında ara verdiklerini belirten Elvan, "Trafiği yoğun olan tatil yöresine gidiş ve dönüş güzergahları için ek önlemler aldık" dedi.

Gerekli olan her yere trafik işaretlerinin konulduğunu ifade eden Elvan, "Ramazan Bayramının mutluluk içinde geçmesi, vatandaşların gidecekleri yere rahat ulaşabilmeleri amacıyla yollarda gerekli olan tüm tedbirleri aldık" diye konuştu.

Bakan Elvan, Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, oluşabilecek olumsuzluklara hemen müdahale etmek amacıyla bayram boyunca trafiğin yoğun olduğu saatlerde yollarda seyir halinde olacaklarını bildirdi. Elvan, bayram süresince otoyollar ve köprülerin ücretsiz olacağını da sözlerine ekledi.


٪d سنوات قبل