|

Benzine son bir ayda 21 kuruş zam geldi

Uygulamanın başladığı 25 Haziran'dan bu yana EPDK'nın belirlediği tavan fiyat, dağıtım şirketleri tarafından da tüketiciye, benzinde 21 kuruş, motorinde 13 kuruş zam olarak yansıtıldı

Aa
00:00 - 2/08/2009 Pazar
Güncelleme: 03:26 - 2/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
Benzine son bir ayda 21 kuruş zam geldi
Benzine son bir ayda 21 kuruş zam geldi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik belirlediği 'tavan fiyat'ı kurşunsuz benzinde 1 kuruş artırdı. Böylece akaryakıt fiyatları, EPDK'nın tavan fiyat uygulamasının ardından kısmi bir düşüş gösterse de, son dönemde gelen zamlarla uygulama öncesi düzeyinin üzerine çıktı.

YENİ BİR ZAM GELDİ

EPDK, 1-3 Ağustos tarihlerinde geçerli olmak üzere, akaryakıt bayi tavan fiyatlarını 95 oktan kurşunsuz benzin için litrede 3,25 liradan, 3,26 liraya çıkardı. Motorinde en son, litrede 2,62 lira olan akaryakıt bayi tavan fiyatı değişmezken, kırsal motorinde akaryakıt bayi tavan fiyatı litrede 2,49 liradan 2,50 liraya yükseltildi. Tavan fiyat uygulamasının başladığı günden bu yana benzine yapılan 21 kuruşluk, motorine de 13 kuruşluk zam aynen tüketiciye yansıtıldı. Son zamlarla birlikte fiyatlar, tavan fiyat uygulamasından önceki rakamların üzerine çıktı.

25 AĞUSTOS'TA SONA ERİYOR

Öte yandan Kanundaki 'Petrol piyasasında faaliyetleri veya rekabeti engelleme, bozma veya kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran veya doğurabilecek nitelikte anlaşma veya eylemlerin piyasa düzenini bozucu etkiler oluşturması halinde, gerekli işlemlerin başlatılmasıyla birlikte, her seferinde iki ayı aşmamak üzere, faaliyetlerin her aşamasında, tavan fiyat tespitine ve gerekli tedbirlerin alınmasına Kurum yetkilidir' hükmüne bağlı olarak 25 Haziran tarihinde başlatılan uygulama, 25 Ağustos tarihinde sona erecek.

15 yıl önce