|

Borsa İstanbul'dan arıza açıklaması

Borsa İstanbul, sürekli müzayede başlangıç saatinde sistem saatinin ayarlanması ile gözlenen uyumsuzluk nedeniyle, sürekli müzayedenin saat 09.35 yerine saat 09.50'de başlatıldığını bildirdi.

Aa
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:31 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Borsa İstanbul'dan arıza açıklaması
Borsa İstanbul'dan arıza açıklaması

Borsa İstanbul, bugün sabah teknik bir arıza nedeniyle işlemlerin durdurulmasına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, dün yaşanan teknik arıza sonrası, Pay Piyasaları tarafından akşam boyunca gerçekleştirilen testlerde piyasaların başlangıç simülasyonlarının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Buna bağlı olarak sabah seans başlangıç ve bitişlerini ayarlayan saat tablosunda, sürekli müzayede başlangıç saatinde sistem saatinin ayarlanması ile gözlenen uyumsuzluk nedeniyle, sürekli müzayede 09.35 yerine saat 09.50'de başlatılmıştır" denildi.

Borsa İstanbul'da işlemlere dün de ara verilmişti

Borsa İstanbul'da, dün, Pay Piyasası'nda işlem yapmakta olan bir yatırım kuruluşu tarafından gönderilen emir düzeltme mesajında ilgili kurumun kullandığı yazılım sisteminden kaynaklanan bir sorun oluşması nedeniyle işlemlere ara verilmişti. Borsa İstanbul tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, yazılım sisteminden kaynaklanan bir sorunun İşlem Sistemi tarafından ilgili senedin işlendiği bellek bölümünde (partition) emir akışının durmasına neden olduğu bildirilmişti.

10 yıl önce