|

Borsanın gongu TÜMOSAN için çaldı

İMKB'de dün TÜMOSAN için gong çalındı. İlk işlem günündeki törende konuşan TÜMOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, halka arzla daha da güçlendiklerini belirterek 'Yeni paydaşlar için heyecanlı bir başlangıç yaptık' dedi

Cevat Kışlalı
00:00 - 6/12/2012 Perşembe
Güncelleme: 22:08 - 5/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Borsanın gongu TÜMOSAN için çaldı
Borsanın gongu TÜMOSAN için çaldı

Türkiye'nin ilk dizel yerli motor üreticisi TÜMOSAN, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başladı. 28-29-30 Kasım tarihlerinde halka arzını tamamlayan ve büyük bir ilgi gören TÜMOSAN için düzenlenen İMKB'deki gong törenine TÜMOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, Albayrak Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, Albayrak Grubu CEO'su Dr. Ömer Bolat ve İMKB Başkan Yardımcısı Aydın Seyman katıldı.

BORSA İÇİN HEYECAN VERİCİ

İMKB Başkan Yardımcısı Seyman, 45 milyar avro büyüklükte bir finans hacmine sahip olduklarını ve TÜMOSAN'ın borsaya giren Konya merkezli beşinci şirket olduğunu kaydederken, kendilerine 17 şirketin daha arz için bildirimde bulunduğunu belirtti. 405 şirketin borsada işlem gördüğüni vurgulayan Seyman, TÜMOSAN'ın ikinci büyük halka arz olduğunu ve finans piyasalarına yeni bir heyecan getireceğine inandıklarını söyledi.

OLUMLU BİR SAHNEDEYİZ

TÜMOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak da, gong törenindeki konuşmasında, halka açılmayla birlikte daha da güçlendiklerini, hissedarlarını gözeterek başarılarına yenilerini eklemek istediklerini belirtti. Türkiye ekonomisinde marka geliştirmeye çalışacaklarını ve istikrar için yeni paydaşlarla yeni bir süreçte hizmet vereceklerinin altını çizen Nuri Albayrak, dünya borsalarının aksine Türkiye finans piyasalarının ve İMKB'nin kırmış olduğu yeni rekorlarla birlikte olumlu bir sahnede yer aldığına vurgu yaptı. Albayrak, 'Motor ve traktör üretiminde Türkiye'nin tek çatı altında en büyük kapasitesine sahip olan TÜMOSAN, halka arzdan aldığı kuvvetle yarınlara daha da güvenli bakıyor' değerlendirmesinde bulundu.

2 YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

TÜMOSAN'ın İMKB'deki ilk işlem gününün kendileri ve Türkiye için önemli bir adım olduğunu kaydeden Grubun CEO'su Dr. Ömer Bolat ise, arz sürecinde 2,7 katı kalep geldiğini, 9 bin 963 yatırımcı için başarılı bir süreç gerçekleştirdiklerini söyledi. Yüzde 26'lık hisse arzedildiğini ve yatırımcılara avantajlı sunum yaptıklarını belirten Bolat, '6 ay boyunca yeni hisse satmama kararı alarak yatırımcılarımıza güven tesisi sağladık. Yüzde 4'lük bonusla ve 90 gün boyunca hisseyi elinde tutanlara ayrıcalık tanımış olduk. Kâr sapmalarını telafi edici uygun bir sunumda bulunduk. Halka arzda 2 senelik gayretimiz oldu' ifadelerini kullandı.

Şirketin imajı güçlenecek

Halka arzla birlikte yatırımların süreceğini söyleyen Albayrak Holding CEO''su Dr. Ömer Bolat, ''Marka ve imaj konusunda tanıtım atağımız devam edecek'' derken şunlara dikkat çekti: ''2013 yılında yeni traktör üretimlerimiz olacak. Küçük ölçekli traktör planlıyoruz. İsabetli bir zamanda borsaya girdik ve bunun getireceği karlılığı da ar-ge çalışmalarında kullanarak çalışmalarımıza ivme kazandıracağız. Milli tank projesi Altay''ı kazanmamız durumunda kaynakları burada değerlendirmek isteriz. Pazardaki payımızı yüzde 15''lere çıkardık. 322 milyon liralık talep geldi. Bunun yüzde 5''i kurumsal, yüzde 95''i bireysel yönlü oldu. Dolayısıyla TÜMOSAN olarak sermayenin tabana yayıldığını gördük ve bu da Anadolu sermayesi için önemli bir başarıdır. Bu başarıyı halkımızla birlikte elde ettik.''

İşlem hacminde ilk 10''da

TÜMOSAN borsada TMSN olarak işlem görmeye başladı. Gün içerisinde harketli bir seyir izleyen hisselerin, işlem hacmi dikkat çekti. 4 liradan işlem görmeye başlayan hisse senedi gün içerisinde 4.15 lirayı gördü. TMSN hisseleri günü 4.02 liradan kapatırken, günlük işlem hacmi 159.474.154 TL oldu. TÜMOSAN, işlem hacmi bakımından

ilk 10 hisse arasında yer aldı.

332,4 milyon lira talep toplandı

Albayrak Grubu iştiraklerinden TÜMOSAN Traktör''ün halka arzı DenizYatırım liderliğinde başarıyla tamamlandı. 4,0 TL birim fiyatla halka arz edilen toplam 120 milyon TL değerindeki paya karşılık, 332,4 milyon TL talep toplandı. Payların tamamının yurt içi yatırımcılara satıldığı arzda, yüksek talep nedeniyle yurt içi bireysel yatırımcıların taleplerinin yaklaşık yüzde 34''ü karşılanabildi. TÜMOSAN, ''TMSN'' koduyla İMKB''de işlem görüyor.

11 yıl önce