|

Brezilya'ya yeni fabrika kuracak

Brezilya'da fabrika kurma yarışına giren otomobil üreticileri arasına Mercedes-Benz de katıldı. Hükümetin çıkardığı montaj üretimi teşvik yasasının ardından ülkedeki yatırımlarını büyütme kararı alan Mercedes-Benz, 250 milyon dolar yatırımla ülkede yeni bir fabrika kuracak.

Cihan
00:00 - 2/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 17:04 - 2/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Brezilya'ya yeni fabrika kuracak
Brezilya'ya yeni fabrika kuracak

Mercedes-Benz dünya sorumlusu Andreas Renschler, dün Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile yaptıkları görüşmeden sonra şirketin kararını duyurdu. Teşvik yasası kapsamında açılacak 10. otomobil fabrikası olan ve bin işçi istihdam edecek tesis 2016 yılında faaliyete geçecek.

Lüks otomobil üreticilerinin gözdesi

Sanayi, Kalkınma ve Dış Ticaret Bakanı Fernando Pimentel, Mercedes-Benz'in kararını takdirle karşılarken teşvik yasasıyla birlikte Brezilya'nın lüks otomobil üreticilerinin gözdesi haline geldiğini belirtti. BMW ve Audi'den sonra Mercedes'in de ülkede fabrika açmasını yapılan teşvikler vesilesiyle teknoloji transferinde Brezilya için yeni bir çağın başlangıcı olarak değerlendirdi.

30 bin lüks otomobil satıldı

Ülkede yılda 30 bin lüks otomobil satıldığını ancak bu rakamın 2017'ye kadar 100 bine çıkacağını söyleyen Mercedes Dünya Başkanı Renschler, 'Brezilya pazarının geleceğine güveniyoruz. Bu yüzden Brezilya'da binek otomobillerin üretileceği yeni bir fabrika açma kararı aldık.' şeklinde konuştu. Mercedes'in Brezilya'da otobüs ve kamyon üreten iki fabrikası bulunuyor.

Teşvik yasasından yararlanarak ülkede yeni yatırım yapmak ve var olan yatırımlarını genişletmek için Volkswagen ve Land Rover firmalarının da sıraya girip Rousseff'le görüşme talep ettiği belirtiliyor.

11 yıl önce