|

Burada çalışanlara müjde

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi (TCDD Taşımacılık A.Ş.) kurulmasını öngören tasarı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıya göre, burada çalışanlara emekli olmaları halinde fazla emekli ikramiyesi ödenecek

Aa
00:00 - 6/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 19:52 - 6/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Burada çalışanlara müjde
Burada çalışanlara müjde

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi (TCDD Taşımacılık A.Ş.) kurulmasını öngören tasarı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarıya göre, TCDD'de çalışanlara emekli olmaları halinde fazla emekli ikramiyesi ödemesi yapılacak.

TCDD'de istihdam edilenlerden emekli aylığı bağlanmasına hak kazananlardan, bir ay içinde başvuruda bulunanların emekli ikramiyeleri; yaş haddinden emekliliğine en fazla üç yıl kalanlar için yüzde 25, yaş haddinden emekliliğine üç yıldan fazla beş yıldan az kalanlar için yüzde 30, yaş haddinden emekliliğine beş yıl ve daha fazla kalanlar için yüzde 40 fazlasıyla ödenecek. Emekli aylığı bağlanması şartlarını 2013 yılı sonuna kadar haiz olacaklara, bu hakkı kazandıktan tarihten itibaren bir ay içinde başvuruda bulunmaları halinde emekli ikramiyeleri yüzde 40 fazlasıyla ödenecek. 

Emekli olan personel, emekli oldukları tarihten itibaren 5 yıl içinde TCDD'de ve TCDD Taşımacılık A.Ş.'de çalıştırılamayacak.

TCDD Taşımacılık A.Ş'nin merkez teşkilatına 15 kadro ihdas edilecek.


11 yıl önce