|

Büyümeye çift haneli Türkiye dopingi

2011 yılını 10.9 milyar dolarlık satışla kapatan Amway, Türkiye'de çift hane büyüyerek 140 milyonluk satış yaptı. Şirket, 5 yılın sonunda Türkiye'de 300 binin üzerinde serbest girişimciye ulaşmayı hedefliyor

Cevat Kışlalı
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:27 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Büyümeye çift haneli Türkiye dopingi
Büyümeye çift haneli Türkiye dopingi

İki çocukluk arkadaşı Rich DeVos ve Jay Van Andel tarafından 1959'da kurulan Amway, bugün Asya, Afrika, Avustralya, Avrupa ve Amerika kıtalarında 80'den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteriyor. Türkiye'de doğrudan satışta etkin rol oynayan şirketin Michigan'daki genel merkezine yaptığımız ziyarette şirketin üretim tesisleri ve hedefleri ile ilgili bilgiler aldık.

12 SENENİN 11'İNDE BÜYÜDÜ

Cilt bakımı, kozmetik, temizlik ürünleri ve beslenme destek ürünleri yanısıra ev teknolojisinde aktif konumdaki Amway'in Dünya Başkanı Doug DeVos, "Türkiye'de önemli bir başarı yakaladık. Türkiye'nin ekonomik büyümesini görüyor ve bunu heyecan verici buluyoruz" diyerek şöyle devam etti: " Çin, Hindistan, Türkiye ve Güney Kore yüzde 20 büyüyen ülkeler arasında. Türkiye geçen sene en fazla büyüyen pazar oldu. Vergi ve yasal uygulamalarda tüm dünyada hükümetlerle işbirliği içerisindeyiz. Son 12 senenin 11'inde büyürken kriz yıllarında da pek etkilenmedik."

TÜRKLER'İN DNA'SI GİRİŞİMCİ

Amway Türkiye Başkanı Tayfun Ergün, son 10 yılda da çift haneli büyüme gösterdiklerini hatırlattı. Ergün şunların altını çizdi. "500 milyon liralıkciroya 3-5 senede ulaşmak istiyoruz.Alman GFK'ya göre, Türk insanı kendi işini kurmaya en yatkın kişiler olduğu bilini-yor. Türk insanının DNA'sı girişimciliğe uygun. 5 yıl sonra 300 bini girişimciye ulaşmak hedefimiz" dedi.

VAN'A OKUL

Ergün " Van'da 2 anaokulu yaptık Antep'te 1 ilköğretim okulu, Elazığ'da bu yıl anaokulu inşaatımız var. 1 milyon 200 bin dolarlık bir projeye imza atmış olduk" diye konuştu.


500 yeni ürünle 140 milyonluk satış

1994'de faaliyete geçen Amway Türkiye, tüm ülkeye yayılan 180 binden fazla serbest girişimcisi ile değişik kullanım alanları sunan ürünlerini tüketicilere koşulsuz %100 Müşteri Tatmin Garantisi ile sunuyor. 2011 yılsonu itibarı ile satışları 140 milyon Türk Lirasını aşan Amway Türkiye, son 10 senedir sergilediği istikrarlı büyüme grafiği nedeniyle Amway'in dünyadaki en önemli odak pazaı. Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Canan Çorbacıoğlu ise İzmir merkezli projelerinde Türkiye genelinde kaliteli büyümeye devam edeceklerini kaydetti.


3 milyon serbest girişimci faliyette

132 milyar dolarlık doğrudan satış sektörüne sahip Amway'in 2011 satışları küresel olarak 10.9 milyar dolar. 3 milyondan fazla Amway Serbest Girişimcisi dünyanın her yerinde 80'in üzerinde ülke ve bölgede 500'ü aşkın ürünü tüketiciyle buluşturuyor. Dünya çapında 20 binin üzerinde çalışana sahip Amway, turizm alanında da faaliyette. Amway, Grand Rapids, Michigan'da Amway Grand Plaza Hotel; Downtown Courtyard by Marriott ve JW Marriott Grand Rapids otellerinin sahibi ve işleticisi ve genel merkezi Ada, Michigan'da



12 yıl önce