|

Çalık''tan mucitlere 1 milyonluk destek

Çalık Holding ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ''İlk İşim Girişim'' yarışmasında beğenilen projelere Çalık Holding, 1 milyon TL''ye kadar finansman ve ortak yatırım yapma imkanı sunacak. Üniversite ise kuluçka merkezinde bir yıl ücretsiz ofis imkanı sağlayacak.

.
00:00 - 20/05/2014 Salı
Güncelleme: 23:36 - 19/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Çalık''tan mucitlere 1 milyonluk destek
Çalık''tan mucitlere 1 milyonluk destek

Çalık Holding, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile iş fikri olan girişimci adaylarına yönelik ''İlk İşim Girişim'' yarışması başlattı. Yarışma kapsamında beğenilen projelere Çalık Holding tarafından, 1 milyon TL''ye kadar finansman sağlama ve ortak yatırım yapma imkanı sunulacak. Bu yarışmaya öğrenci, akademisyen, yeni mezun veya profesyonel gençler katılabilecek.

YTÜ''DEN ÜCRETSİZ OFİS

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından finale kalan ilk 10 girişimci adayı, YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi Otağ-ı Hümayun''da 22 Mayıs Perşembe günü saat 09:30''da canlı olarak düzenlenecek yarışmada fikirlerini savunacak. Yapacağı sunumuyla 6 kişilik jüriyi ikna eden girişimci adayları, 1 milyon TL''lik büyük yatırımdan faydalanmanın yanı sıra, projelerine Çalık Holding''i ortak etme imkanını da yakalayacak. Ayrıca, yarışmada projesi en çok beğenilen girişimci adayına, YTÜ''nün Teknoloji Transfer Ofisi''nde bir yıl boyunca ücretsiz ofis, altyapı, genel giderler ve mentorluk desteği gibi fırsatlar da sunulacak.

''Yüreklendireceğiz''

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, ülkelerin kalkınmasında girişimciliğin önemli rolü olduğunu söyledi. Dünya ekonomisini yönlendiren gelişmiş Batı ülkelerinde genç girişimci oranlarının yüzde 15-20 olduğuna işaret eden Çalık, ''Türkiye''de ise bu oran yüzde 5''in altında seyrediyor. Yenilikçi fikirler üreterek ülkemize katma değer sağlayacak cesaretli girişimcilere ihtiyacımız var. Onları yüreklendirmek için bunu başlattık'' dedi.


10 yıl önce