|

Çam fıstığının ihracı da kayda bağlandı

Dış Ticaret Müsteşarlığı, işlem görmemiş zeytinyağı, ham zeytin, orijinal bağırsak, kapya cinsi kırmızı biberden sonra "Kozalak halinde çam fıstığı"nı da ihracı kayda bağlı mallar listesine ekledi.

Anka
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 13:48 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Çam fıstığının ihracı da kayda bağlandı
Çam fıstığının ihracı da kayda bağlandı

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın, kozalak halindeki çam fıstığının ihracı kayda bağlı mallar listesine alınmasına ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İhracı kayda bağlı mallar arasında meyan kökü, ham lületaşı ve taslak pipo, işlem görmemiş zeytinyağı, işlem görmüş dökme veya varilli zeytinyağı, orijinal bağırsak, canlı koyun, kıl keçisi, büyükbaş hayvan, kapya cinsi kırmızı biber, ham zeytin, bakır, çinko hurda ve döküntüleri ile blok mermer gibi ürünler yer alıyor. Ayrıca listede Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki doğal gaz anlaşması çerçevesindeki ihracat, Türkiye'deki kredi karşılığı kurulan tesislerin bedelinin malla geri ödenmesine ilişkin özel hesaplar çerçevesindeki ihracat ve Ozon tabakasının korunmasına dair Viyana Sözleşmesi kapsamındaki malların taraf ülkelere yönelik ihracatı da kayda bağlananlar arasında bulunuyor.

16 yıl önce