|

ÇAYKUR bir ilki gerçekleştirecek!

ÇAYKUR, bu yıl ilk kez çay filizinin üst kısmında yer alan tomurcuklardan beyaz çay üretimine başlayacak.

Dha
00:00 - 24/04/2014 Thursday
Güncelleme: 18:27 - 24/04/2014 Thursday
Yeni Şafak
ÇAYKUR bir ilki gerçekleştirecek!
ÇAYKUR bir ilki gerçekleştirecek!

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, düzenlediği basın toplantısında 2014 yılı yaş çay alım kampanyasının 26 Nisan tarihinde açılacağını belirterek sezona hazır durumda olduklarını söyledi. Sütlüoğlu, "Bu yıl da ilk hafta itibariyle özel bir kampanya yapacağız. Erken hasatla 1 Mayıs tarihine kadar alacağımız kaliteli yaş çay yaprağına taban fiyata ilave olarak 1.5 TL ek fiyat vereceğiz. Bu üründen de çok değerli kuru çay üretimi yapacağız" dedi.

SAATLİ ALIM UYGULAMASI

Yaş çayda randevulu alımın bu yıl da süreceğini ifade eden Sütlüoğlu, "Bu yıl çayları alım noktalarında biriktirmeden direk üreticimizden alıp, kamyonlarla fabrikalara taşıyacağız. Bu şekilde çayın kalitesini korumuş olacağız. Bu sistemin uygulanabilmesi için bu yıl ilk kez saatli alım uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Üreticilerimizden belirlenecek saatlerde topladıkları ürünlerini bize ulaştırmalarını isteyeceğiz" diye konuştu.

İLK KEZ BEYAZ ÇAY ÜRETİLECEK

Çaykur olarak bu yıl ilk kez beyaz çay üretimine geçeceklerini de ifade eden Sütlüoğlu şunları söyledi:

"Bu yıl bir miktar beyaz çay üretmeyi planlıyoruz. Beyaz çay, çayın sadece tomurcuğundan üretilir. Tomurcukların tek tek elle toplanıp teslim edilmesi gerekiyor. İyi bir fiyat verip, peşin ödeme ile tomurcukları üreticiden alacağız, kilosu için 250 lira ödeyeceğiz. Çok değerli ve pahalı bir çaydır. Vatandaşımız bu tomurcukları toplayıp bize getirirse beyaz çay üretimini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Beyaz çayın insan sağlığı açısından da ciddi faydaları var. Üretilecek beyaz çayın satış fiyatını ise henüz belirlemedik."


10 years ago